Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerKAMU EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ!

KAMU EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ!

Yaşamın ve insanlığın içinde bulunduğu krizin kaynağı olan kapitalist sistem, bir taraftan yıllardır üstesinden gelemediği kendi krizini aşmak diğer taraftan da varlığını sürdürmek için saldırılarına devam ediyor. Bu sistemin ülkemizdeki temsilcisi olan önceki iktidarların başlatmış olduğu halka ait varlıklara saldırı ve el koyma şekli olan özelleştirme, AKP-MHP iktidarıyla hız kesmeden devam etmektedir. Önceki iktidarların, halkların emeğiyle yaratılan varlıklara ilişkin başlatmış olduğu saldırı ve el koyma politikalarını devralan AKP-MHP iktidarı, sermayeye kendini kanıtlama amacıyla bu saldırıları şiddetlendirerek sürdürmektedir.

Mevcut iktidar 19 yıl boyunca halklara ait varlıkları sermayeye peşkeş çekerek iktidarda kalmaya çalışmaktadır. Yanlış politikaları nedeniyle sürekli ekonomik, ekolojik ve toplumsal kriz yaratan siyasi iktidar batmakta olan gemi gibi halklara ait ne varsa satarak, kendi iktidarını ve yandaş sermayeyi kurtarmaya çalışmaktadır.

Bu gasp ve talan politikalarına karşı yıllardır her alanda sürdürdüğümüz mücadelelere rağmen siyasi iktidar bu politikalarından vazgeçmeyerek, aldığı bir kararla 17.04.2018 tarih ve 385 sayılı tebliğ ile kamuya ait lojmanların satılmasının önünü açarak,aynı yıl içerisinde çalışmaları başlatmış ve 2019 yılından beri lojmanları satışa çıkarmıştır.

2019 yılı sonunda ortaya çıkan Covid-19 salgını mevcut ekonomik krizi daha da derinleştirerek toplumun neredeyse hayatını idame ettiremeyecek derecede daha da yoksullaşmasına neden olmuştur. Ekonomik krizin sonuçlarından biri olan kira artışları göz önünde bulundurulduğunda, zaten zor koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışan kamu emekçilerinin doğal hakkı olan lojmanlar gasp edilerek binlerce kamu emekçisi piyasanın keyfine terk edilmektedir.

Bu kapsamda; mevzuat gereği, oturmakta olduğu lojmanı imkanları dahilinde bir fiyatla satın alma hakkı olan kamu emekçileri, iktidarın çıkardığı yasa nedeniyle ihale yoluyla belirlenen astronomik fiyatlardan dolayı bu hakkını da kullanamamaktadır. Bu nedenle lojmanları terk etmek zorunda kalan emekçiler piyasa koşullarında belirlenen yüksek fiyatlı konutlarda yaşamak durumunda bırakılmaktadır. İktidarın yıllardır emekçilere yönelik uyguladığı ücret politikaları sonucu gün geçtikçe yoksullaşan kamu emekçilerinin koşulları bu uygulamayla daha da zorlaştırılmaktadır.

Bugüne kadar siyasi iktidarların yürütmüş olduğu gasp ve talan politikalarına karşı her alanda verdiğimiz mücadeleyi, kamu emekçileri olarak AKP-MHP iktidarının geçmişten devralarak sürdürdüğü politikalara karşı da devam ettireceğimizi beyan ederiz.18.10.2021

Yaşasın Tarım Orkam-Sen!

Yaşasın KESK!

 

TARIM ORKAM-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS