Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBASINDAN HABERLEREkoloji Meclisi 1. Genel Kurulu yapıldı

Ekoloji Meclisi 1. Genel Kurulu yapıldı

Ekoloji Meclisi 1. Genel Kurulu yapıldı

Ekoloji Meclisi, daha önce deklarasyonunuilan ettiği kuruluş için 1. Genel Kurulu’nu Ankara’da Tüm-Bel-Sen GenelMerkezi’nde yapılan kurul ile topladı.

Ekoloji Meclisi Genel Kurulu’na HDK EşSözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’de katıldı.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapanProf. Dr. Beyza Üstün, “Birbirimizi ötekileştirmeden başarmak zorundayız.”diyen Üstün, çevre mücadelesinin de siyasal bir hat kazanması gerektiğini ifadeetti. Şirketlerle beraber iş yapan hiçbir yapının Ekoloji Meclisi’nde yeralamayacağını belirten Üstün, hükümetin ve sermayenin kapsamlı çevretahribatına karşı birlikte mücadele yürütmenin öneminin altını çizdi.

Her yerelin kendi meclisi ve organlarınıkurması gerektiğini ifade eden Beyza Üstün, meclis tarzı örgütlenmenin önemineişaret etti. “Kapitalistler, suyun aktığı alanları nasıl ortaklaştırırız diyedüşünüyorlar” diyen Üstün, “Bu bizim için yıkım olur. Ama bizim de mücadelemiziortaklaştırmamız, mücadelemizi yerellerden alıp ileri taşımamız için umut var”şeklinde konuştu.

Ekoloji mücadelesinin politikleştirilmesisorununun ele alındığı 1. Genel Kurul’da söz alan  HDK Eş Sözcüsü SebahatTuncel, kongrenin, ekoloji mücadelesini birleştirmesi açısından bir başlangıçolması gerektiğini söyledi. Ekoloji mücadelesinin toplumsal bir mesele olduğunusöyleyen Tunceli, ekoloji mücadelesinin Kürt sorununun da temel gündemlerindenbiri olduğunu hatırlattı. “Yanı başımızda yaşanan savaşta sadece insanlarölmüyor. Doğa da katlediliyor” diyen Tuncel, barış mücadelesinin de bu anlamdaönemli olduğunu vurguladı. Ekoloji mücadelesinin toplumsallaştırılması, halkamal edilmesi açısından çok önemli görevleri olduğunu söyleyen Tuncel, Meclis’tede çevre komisyonunda yer aldığını, bu anlamda daha fazla katkı sunmayaçalışacağını ifade etti.

Kaynak: ETHA

EtkinHaber Ajansı / 06 Aralık 2014 Cumartesi, 16:47

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER