Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaDİYARBAKIR ŞUBEDİYARBAKIR - OGM'DE ROTASYONA TEPKİ

DİYARBAKIR – OGM’DE ROTASYONA TEPKİ

20 Ağustos2014

DİYARBAKIR(DİHA) – Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Tarım Orkam Sen üyelerinin”rotasyon” adı altında sürgün edilerek yerlerine “yandaş”çalışanların tayin edilmesi Diyarbakır’da sendika üyelerince protestoedildi.

Orman Genel Müdürlüğübünyesinde, 13 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren”Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarınaİlişkin Yönetmelik” hükümlerine dayanarak yapılan “zorunlu rotasyonuygulaması” adı altında Türkiye genelinde binlerce çalışan sürgün edildi.Büyük çoğunluğu Tarım Orkam Sen üyesi olan bu işçiler adına yürütmenindurdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da açılan dava devam ederken sürgünleredevam edilmesi, sendikaya üyelerince Diyarbakır’da protesto edildi. Ormanİşletmeleri Müdürlüğü Diyarbakır Şube binası önünde yapılan eyleme Sağlık veSosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Eğitim-Sen yöneticileri dekatılarak destek verdi. Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı SerapAkçadağ Yıldız, eylemde yaptığı açıklamada tayinler nedeniyle binlerce çalışanve ailelerinin sürgün edildiğini söyledi.

Yıldız, yapılanatamalarda ehliyet, mesleki deneyim ve hakkaniyet ilkelerinin ihlal edildiğinibelirterek, “Sendikamıza üye çalışanların yapmış oldukları tayintercihleri dikkate alınmamış, tercih etmedikleri yerlere adeta sürgün edilmiş,tercih edilen yerlere yandaş çalışanlar tayin edilmiştir” dedi.

Atamalara yapılanitirazlardan da bir sonuç alamadıklarını söyleyen Yıldız, “Bazı çalışanlarrotasyon uygulaması kapsamında olmadıkları halde Memur-Sen üyesi olmadıklarıiçin keyfi atamalara maruz kalmıştır. Bu atamalara yapılan itirazlarda ‘gidinhakkınızı mahkemelerde arayın’ biçiminde fütursuzca cevaplarlakarşılaştık” diye konutlu. Yıldız, İşletme müdür ve yardımcılığı, Bölgemüdür ve yardımcılığına yandaş çalışanların atandığını da söyledi.

Hukuka aykırı birşekilde tayinleri çıkarılan meslektaşlarının her zaman yanında olacaklarınısöyleyen Yıldız, “Hukuki zeminde haklarını sonuna kadar savunacağız”dedi. Yapılan açıklama alkışlar eşliğinde sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS