Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaADANA ŞUBEADANA - ROTASYON BASIN AÇIKLAMASI

ADANA – ROTASYON BASIN AÇIKLAMASI

Orman Sendikalarından Rotasyon Tepkisi

 

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası(Tarım Orkam Sen) Adana Şube Başkanı Yılmaz Demir, Orman Bölge Müdürlüğünderotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinlerin kıyıma dönüştüğünü ilerisürdü.

– Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası(Tarım Orkam Sen) Adana Şube Başkanı Yılmaz Demir, Orman Bölge Müdürlüğünderotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinlerin kıyıma dönüştüğünü ilerisürdü.

Demir, yaptığı basın açıklamasında Orman Mühendisleri Odasıve ormancılık alanında faaliyet gösteren örgütlü sendikalarca yürütmenin durdurulmasıve iptali istemi ile Danıştay’da dava açtıklarını belirterek, ‘Orman GenelMüdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ile binlerce çalışan ve ailelerinin adeta sürgün edildiğini öne sürdü. Zorunlurotasyon uygulaması adı altında hukuka aykırı atamalarla adeta kıyımyapıldığını dile getiren Demir, “Atamaları yapan yöneticiler durumu izahedememekte, yapılan işlem için sadece, ‘Bakan’ın talimatı’ diyebilmektedirler”şeklinde konuştu.

Rotasyon kapsamında olmayan çalışanların dahi keyfiatamalara tabi tutulduklarını savunan Demir, yangın açısından kritik olan şugünlerde yangın tecrübesi olmasına bakılmaksızın yapılan atamalarla hemormanların hem üyelerinin riske atıldığını söyledi.

Basın açıklamasına TMMOB Orman Mühendisleri Odası, TürkiyeOrmancılar Derneği, Türk Tarım Orman-Sen ve Tarım Orman İş Sendikası da destekverdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER