Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaADANA ŞUBEADANA ŞUBEMİZ 2. MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ADANA ŞUBEMİZ 2. MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarım Orkam Sen Adana Şubemizin 2. Olağan Meclis Toplantısı28 Şubat 2015 günü Adana Şube binasında çoğunluklu olarak gerçekleştirildi.Toplantıya Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Hatay, Gaziantep,Kahramanmaraş ve Kayseri illerinden meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda, sendikal süreç ve ülke gündemi değerlendirildi.AKP İktidarının emekçiler ve özellikle muhalif kesimler üzerinde uyguladığıbaskı ve sindirme politikalarına karşı birleşik ve ortak mücadeleninyükseltilmesi gerektiği ifade edildi. Eğitim ve sağlık alanı başta olmak üzerekamusal alanın tasfiyesine, HES ile yaşanan doğa katliamlarına, suyunticarileştirilmesine, İç Güvenlik Yasası vb. antidemokratik uygulamalara karşıbütünlüklü ve programlı bir mücadele hattının acilen örülmesi gerektiği dilegetirildi. Yaklaşan seçim sürecinin, hem AKP’nin baskı ve şiddet politikalarınıngeriletilmesinde, hem de emek ve demokrasi eksenli bir mücadele hattınınörülmesinde önemli olduğu vurgulandı.

Sendikal çalışmalarımızın işyerlerinden başlayarakgeliştirilmesi, işyeri ziyaretlerinin ve işyeri çalışmalarının artırılması,üyelerimizin olduğu tüm işyerlerinde sendika panolarının hayata geçirilmesi,işkolumuzdaki yandaş ve sarı sendikaların teşhir edilerek alternatif emekpolitikalarımızın en geniş emekçi kitlelerine aktarılması, vergi dilimleri ve eködemlerin emekliliğe yansıtılması hususları tartılmış; Şube, Genel Merkez veKonfederasyonumuz KESK nezdinde yapılacak çalışmalarla ilgili önermelerkapsamlı olarak ortaya konulmuştur.

Sendika Şube Meclis toplantılarının düzenli olarakyapılması ve bu toplantılara en geniş katılımın sağlanması hususlarındahemfikir olunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER