Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBURSA ŞUBEBURSA ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

BURSA ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ FİİLEN SUÇ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR! ASIL SUÇ, BU UYGULAMALARDIR!

Değerli basın emekçileri sevgili yol arkadaşlarım Sendikamız Tarım Orkam-Sen Bursa Şubesi ve Eskişehir Temsilciliğimiz olarak Sendika Tüzüğümüz ve Şubemizin aldığı karar doğrultusunda Eskişehir`in Alpu Ovası`na kurulması planlanan KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL yapılmasına, yaratacağı hava, toprak, su ve gıda kirliliği nedeniyle, hem Eskişehir’e hem de Türkiye’ ye asırlardır gıda temin eden Bakanlar Kurulu kararı ile de büyük ova ilan edilmiş Alpu Ovası’nın tarımsal verimliliğini ve üretimini olumsuz etkileyerek gıda güvencemizi tehdit edeceğinden, Alpu Ovası’nda çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan yöre halkının yaşam koşullarını olumsuz yönde etkileyeceğinden, bir kültürel ve insanlığın ortak mirası olan lületaşı ocaklarının yok olmasına neden olacağından, itiraz ettik ve Termik Santral Karşıtı Platformun içerisinde yer aldık. Bu doğrultuda Platformun aldığı kararlar çerçevesinde düzenlenen eylem ve etkinliklere katkı sunduk.

Yapılması planlanan Alpu Kömürlü Termik Santraline karşı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne Kişisel dilekçe başvurusu kampanyasına katılan ve işyerinde imza toplayan İşyeri Temsilcisi Orman Mühendisi Rıza KAMEK hakkında Orman Bölge Müdürlüğünce soruşturma açılmış tüm hukuki gerekçeleri sunmamıza rağmen idari ceza verilmiştir. İdarenin işleminin iptaline ilişkin Eskişehir 2.İdare Mahkemesinde açtığımız dava geçtiğimiz günlerde sonlanmış ve davalı Orman Bölge Müdürlüğünün dava konusu işleminin iptaline karar verilmiştir.

Uyarıyoruz! Sendikal Faaliyetlerimizi Engellemek İsteyenler Suç İşliyor!

Mevcut anayasamıza, yasalarımıza göre devlet kurumları karar alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı, tarafsız ve adil olmakla yükümlüdür. Ancak özellikle OHAL süreciyle birlikte Türkiye’de yaşananlar hukukun nasıl katledildiğini, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile keyfi bir biçimde nasıl  “suç” olarak değerlendirilmek istendiğini gözler önüne sermektedir.

Oysa daha önce defalarca vurguladığımız üzere, sendikal faaliyetler anayasa ve yasalarla, anayasamızın 90. Maddesi ile iç hukukun üzerinde olduğu kabul edilen başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri olmak üzere uluslar üstü anlaşma ve sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. Dolayısıyla ortada sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın ısrarla en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayanlar,  bu yönde hukuk dışı kararların altına imza atanlar “sendikal faaliyeti engelleme” ve “görevi kötüye kullanma suçu” işlemektedir. Sadece bu konuda talimat verenlerin değil, hukuksuz talimatı yerine getirenlerin de cezai sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır.

Tarım Orkam-Sen olarak kendini anayasanın, yasaların üzerinde gören kamu kurum yöneticilerini uyarıyoruz. Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan sendikal faaliyetlerimizi engellemek isteyenlere karşı gerekli hukuksal girişimlerde bulunacağımızın altını çiziyor, emek, demokrasi ekoloji mücadelemizi hedef alan her türlü baskıya karşı mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Tüm insanlığın ortak değeri ve oksijen kaynağı olan Ormanlarımız ile Tarım Arazilerimiz yapılaşma ve kentleşmeler için imara açılmakta; dere, akarsu ve nehirlerimiz ile yaşadığımız çevreler HES, Termik Santraller ve Baraj yapımı için hızla tahrip edilmektedir. Doğanın her zerresi paraya, ranta dönüştürülmeye çalışılmaktadır. O doğal ortamlarda yaşayan insanların tepkileri ise baskı, şiddet, zor gibi antidemokratik uygulamalarla bastırılmaya çalışılmaktadır.

Bizler Tarım Orkam-Sen olarak tüm yetkilileri, hukuksuz ağaç kesimi ve tarım alanlarının tahrip edilmesine karşı görevlerini yerine getirmeye, bu tür neoliberal politikalardan vazgeçmeye çağırıyor, doğanın talanına karşı mücadelemizi inatla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN TARIM ORKAM-SEN!

YAŞASIN KESK!

 

 

TARIM ORKAM-SEN

BURSA ŞUBESİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER