Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaKADINKadınlar Olarak Barışın Sesiyiz. Bizi Susturamazsınız!

Kadınlar Olarak Barışın Sesiyiz. Bizi Susturamazsınız!

Son bir haftadır ülkenin her yerinde savaş rüzgarları estiren geçici savaş hükümeti temsilcilerinden ”eski’‘ milletvekili Bülent Arınç dün Meclis’te kendisine itiraz eden HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a “Hanımefendi, sus.Bir kadın olarak sus!” diye tacizde bulunmuştur.

Cinsiyet ayrımcı tavrını yakından bildiğimiz Bülent Arınç’ın bu tepkisi erkek egemen sistemin kadınlara tahammülsüzlüğünün örneğidir. Konuşmaları, itiraz etmeleri ve demokratik kültürü geliştirmeleri için seçilen kadın vekilleri susturmak isteyen Bülent Arınç’ın kadın düşmanı politikaları hem meclis içerisinde hem de dışarıda artarak sürmektedir.

Geçen yıl Independent gazetesi tarafından yılın en cinsiyetçi ifadesi olarak sıralamaya giren “İffetli kadın kahkaha atmaz” cümlesinin sahibi Arınç’ın direğe tırmanma gibi son derece eril söylemleri bulunmaktadır. Dün mecliste bir kadın vekile haddini aşarak “Bir kadın olarak sus!” demesi ise bizim için son noktadır. Arınç’ın erkek zihniyeti AKP hükümetinin zihniyetidir. Bu zihniyet kadın cinayetlerinde tahrik aramakta, kıyafetimizden, saçımızdan, makyajımızdan, sözümüzden ve taleplerimizden rahatsız olmaktadır.

 Meclis’i çiftlikleri gibi gören AKP’nin en cinsiyetçi sözcüsü Bülent Arınç ne seçimlerden ne de kadınların mücadelesinden bir şey öğrenebilmiştir. Öğrenme güçlüğü çeken Bülent Arınç’a kadınlar olarak bir kez daha seslenmek istiyoruz. Kahkahalarımızdan rahatsızsın biliyoruz ancak biz kadınlar susmayacağız! Konuşmaya devam edeceğiz! Milletvekili olmadığın halde halkların iradesi ile seçilen bir kadın vekile hakaret etmene seyirci kalmayacağız. Bütün sözlü tacizlerine karşı her yerde kendi sözümüzü söylemeye devam edecek; barış ve demokrasi için özgürlük mücadelemizi yükselteceğiz.

Tüm bu erkek egemen saldırılara karşı KESK’li kadınlar olarak bizler Sayın Nursel Aydoğan’ın kesilen sözünü tamamlamaya kararlıyız. Bu tavrıyla önce kendi partisinden kadın vekillere ve AKP seçmeni kadınlara hakaret eden cinsiyetçi Arınç, duyuyor musun kadınlar sana nasıl sesleniyor? Kadınlar Türkiye’nin her yerinden her dilde;

  • Bir kadın olarak susmayacağım.
  • Bir kadın olarak senin istediğin gibi giyinmeyecek, evde oturmayacak, erkenden evlenmeyeceğim.
  • Bir kadın olarak sen savaşlarda katledesin diye en az üç çocuk doğurmayacağım.
  • Bir kadın olarak kahkahalarımla barışın, özgürlüğün ve demokrasinin türküsünü söyleyeceğim diye haykırıyor!

KESK’li kadınlar olarak meclisten topluma kadar her yeri etkisi altına alan binlerce yıllık erkek egemen iktidarı dağıtmak için kararlıyız. Bize talimat veren, ayar çeken, şekillendiren hiçbir erkek politikasını kabul etmiyoruz!

Buradan bir kez daha tekrar etmek istiyoruz;

“Kadınlar barışın sesidir. Biz susarsak savaş konuşmaya başlar.”

Tüm dünyayı sizin zulmünüzden korumak için kadınlar barışı örüyor!

Önümüzde durmayın, susun ve kenara çekilin!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER