Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaKESK Haberler“İşimi Geri İstiyorum” Eylemini Hedef Alan Saldırıyı Kınıyoruz!

“İşimi Geri İstiyorum” Eylemini Hedef Alan Saldırıyı Kınıyoruz!

OHAL- KHK rejimi ile haksız, hukuksuz, sorgusuz bir şekilde ihraç edilen üyelerimize yönelik baskılar sürmektedir. Son olarak dün aralarında bağlı işkolu sendika üyemiz Veli Saçılık’ın da bulunduğu üyelerimizin Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimi Geri İstiyorum” talebiyle ve cezaevinde açlık grevi eylemini sürdüren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek eyleminde polisin insanlık dışı müdahalesi gerçekleşmiş, bir kez daha polis şiddeti ile karşı karşıya kalınmıştır.

İşimi Geri İstiyorum eyleminde polis şiddeti sonucu 12 kişi gözaltına alınmış, 5 Temmuz 2000 yılında Burdur Cezaevi’nde yapılan operasyonda duvarı delen dozerin kepçe darbesiyle sağ kolu koparılan bağlı sendikamız SES üyesi Veli Saçılık’ın da ampute omuzu kırılmıştır.

Gözaltı işlemi, ihraçlar gibi keyfi ve hukuksuzdur. Arkadaşlarımız temel hak ve özgürlüklerini kullanmış, işlerine geri dönme gibi çok insani bir talepte bulunmak için tamamen demokratik bir eylem yapmışlardır.

OHAL-KHK hukuksuzluğuna karşı gerçekleştirilen demokratik, meşru eylemleri hedef alan her türlü baskı, zor, yıldırma politikasınıgözaltı ve tutuklamayı kınıyoruz! Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın! Haksız/hukuksuz KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilsin!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER