Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGenelYENİ YIL MESAJI

YENİ YIL MESAJI

“Dünyamızı ayakta tutanlar her koşulda adalet duygusunu asla kaybetmeyenlerdir; gerçek bir adalet için adil insanlara her zaman ihtiyacımız olacak!”

Desmond Tutu

 

Pandeminin yanı sıra, sermayenin sömürü politikalarındaki ısrarının dünyayı fiziki sınırlarının sonuna yaklaştırdığının daha görünür olduğu 2021 yılını geride bıraktık.

İnsanın doğanın efendisi olarak kabulünün yanında yöneticilerin liyakatsizliği, sistemin kendini yaşatmak için yarattığı doğa katliamıyla beraber diğer sorunları da katbekat artırmış hatta içinden çıkılamaz hale getirmiştir. Orman yangınları, sel felaketleri ve kuraklık ile birlikte iktidarın güvenlikçi ve neo-liberal politikaları sonucu ekonomik sıkıntıların artmasıyla toplum ve doğanın artık nefes alamaz hale geldiği bir yıl daha geçirdik.

Demokratik yaşamdan ve ekolojiden kopuk, kadın mücadelesini yok sayan, neo-liberal talancı zihniyetin karşısında, adalet duygusunu kaybetmeyenlerin mücadele hattını büyütmeleri 2022 yılı için büyük bir umut olmuştur. Umudu yeniden yaratarak, gerçek adalet için KESK bütünselliğinde mücadele eden ve bu mücadeleye omuz vererek direnişi daha da ileriye taşımak için aramıza katılan yeni arkadaşların varlığı, Barış, Demokrasi, Laiklik, Adalet ve Ekolojik değerlerin yeniden inşasına olan inancımızı daha da güçlendirmektedir.

Şimdiden bütün emekçi yoldaşlarımızın yeni yılını kutluyor, halklarımıza BARIŞ, ADALET ve ÖZGÜR bir yaşam diliyoruz.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

TARIM ORKAM-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER