Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGenel35. Madde Eliyle Yapılan Hukuksuz İhraçlara Derhal Son Verilsin

35. Madde Eliyle Yapılan Hukuksuz İhraçlara Derhal Son Verilsin

                             BASINA VE KAMOYUNA

HUKUKSUZ UYGULAMALAR,YÖNETİM ANLAYIŞINA DÖNÜŞTÜ!

TÜİK’e göre Ocak ayı enflasyonu yüzde 11,10 bağımsız iktisatçılar ENAG‘a göre yüzde 15,52 arttı. Son 12 yılın enflasyonu TÜİK‘e göre yüzde 48,69, ENAG’a göre yüzde 114,87 oldu. Güvenlikçi politikalar dolayısıyla ülkedeki enflasyon sürekli artış göstermektedir. İktidar bir yandan milliyetçi, güvenlikçi ve dinin siyasallaştırılmış politikalarla milliyetçi tabanın rıza kültürünü güçlendirme çabası içerisindeyken diğer yandan da neoliberal politikalarla güvencesiz ve işsizlik oranını artırarak örgütsüz bir toplumda kendi yönetim anlayışını kurmaya çalışmaktadır. Son tahlilde; bu politikaların iflas ettiği ve ülkenin yönetilemez bir hal aldığını görmekteyiz. Ekonomik kriz toplumun bütün hücrelerinde hissedilirken, uydurma sebeplerle ihraç edilmiş olan konfederasyonumuz üyesi emekçilerin dosyaları komisyon tarafından ısrarla bekletilmekte ve iade edilmelerini engellemek amacıyla uydurma davalarla süreç uzatılarak 35. Madde ile ihraçlara yeni arkadaşlarımız eklenmektedir

Anayasayı uygulamayarak kendi ihtiyaçları çerçevesinde yasa oluşturan iktidar; kimsenin kendini devlet gibi düşünmek, devlet gibi ifade etmek ve devlet gibi davranmaktan alıkoyamadığı bir anlayışı tüm topluma dayatan bir rejim inşa etmeye çalışmaktadır. Toplumun kendisini devlet gibi görmeye başlaması, sorunlara ve birbirlerine de devlet gibi yaklaşma eğilimini geliştirmektedir. Toplumdaki tüm gruplar ve sınıflar, en ufak birim olan aile ve bireye dek herkes tüm hayatını görünen ve görünmeyen, döneme ve ihtiyaca göre değişen, sürreal bir gerçekliğe göre inşa edilmeye çalışılan bir sisteme göre şekillendirmeye zorlanmaktadır.  Oluşturulmaya çalışılan sistem; toplumsallığını yitirmiş, akıl, vicdan, ahlak ve hakikatini kaybetmiş, yüz yıldır sürreal bir gerçeklik içerisinde yaşamaya zorlanmış ve bunu hakikat kabul etmiş tanımsız yığınlara, hakikatin ne olduğunu, hakikatten nasıl kopulduğunu, hakikate nasıl ulaşılması gerektiğini söylemeden, hakikatin kalmışsa bir kırıntısı, onu da ortadan kaldırmaktır yapılan..

Uzun yıllar sendikamızın Genel Merkez ve Şube Yöneticiliğini yapan arkadaşlarımız emeği kutsallaştıran bilinçli duruşları ile ülkede yaşanan haksız hukuksuz uygulamalara karşı, gerek yerelde gerekse ulusal basında çokça açıklamalar yapmış ve katılım sağlamışlardır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hem yerelde hem de ülkenin her yerinde tanınmaları bu pratiklerinin doğal sonucudur. Gizli tanık beyanları ile haklarında açılmış ve uzun zamandır sonuçlanmayan davalar; anayasaya göre masumiyet karinesi ilkesine aykırı karar mekanizmalarının oluşturulması, yurttaşlık ve anayasal hakların gaspı anlamına gelir. İşte halktan kopuk, halkı hiçe sayan, yurttaşı ve doğayı yok eden böyle bir anlayışla yönetilmektedir ülke.

 

KHK ile ihraç edilen arkadaşlarımız yıllara yayılmış bir belirsizlikle toplum içerisinde terörize edilirken, yine iktidarın hukuksuz birimi olan OHAL Komisyonu tarafından onlarcası“pardon” denilerek görevlerine iade edilirken, ihraç edilerek toplum içerisinde hem itibar hem de emekle olan ilişkiye verilen zarar karşısında bir özür açıklaması yapma ihtiyacı bile duyulmaması, toplumu kendi hukuksuz politikalarına alıştırma ve baskıcı anlayışın sürekliliği ve keyfiyetinin topluma kabul ettirilmesi anlayışının bir göstergesidir. Bu anlayışını sürekli kılmak için bugüne kadar ki anti-demokratik, hukuku hiçe sayan uygulamalarını hesap vermeyeceğini düşünerek sürdüren iktidar son olarak Şanlıurfa Şubemizden Ziraat mühendisi Özkan YORGUN ve Diyarbakır Şubemizden veteriner hekim Barış KAYA arkadaşlarımızı 35. Madde ihraç ederek hukuksuzluklarına devam etmektedir. Onarılamaz ve telafisi olmayan bu baskıcı politikaların son bulması için sendikamız Tarım Orkam-Sen mücadelesini sürdürecek ve tek bir ihraç arkadaşımız kalmayana kadar toplumun esas ihtiyacı olan barışı, demokrasiyi ve VAROLUŞ SEBEBİMİZ olan MÜCADELE ARKADAŞLARIMIZLA dayanışmayı büyütmeye devam edecektir.

OHAL ve KHK’lerin kamu emekçilerini örgütsüzleştirme,  var olan örgütlülüğü dağıtma, tüm toplumu bastırma, örgütsüz kılmanın aracı olarak kullanılması politikaları ile iktidar kendi varlığını süreklileştirmeyi hedeflerken; Anayasayı askıya alarak da, hukuksuzluğu artıran, emek alanında güvencesizliği dayatan ve toplumsal barışı bozan politikalarını hız kesmeden devam ettirmektedir. İktidarı bu politikalarına son vermeye, haksız ve hukuksuz ihraç edilen arkadaşlarımızı derhal göreve iade etmeye çağırıyoruz. 24.02.2022

 

 

TARIM ORKAM-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER