Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGenelBarış Talebi Yargılanamaz! Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılmalıdır.

Barış Talebi Yargılanamaz! Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılmalıdır.

Bugüne kadarki yaşam tecrübemiz bize göstermiştir ki Savaş;

Halklar, emekçiler, çocuklar ve kadınlar için, daha fazla yoksulluk, daha fazla sömürü, daha fazla soygun ortamı ve daha fazla ölüm demektir.

KESK ve bağlı sendikaları her daim “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” sloganını ile Savaşa karşı BARIŞ’ı savunarak, Savaşa değil Emekçiye bütçe şiarı ile mücadele yürüten bir emek ve demokratik kitle örgütüdür.

İktidarda kalmak için dün kötüleyip eli kanlı katil dedikleri ile bir bir el sıkışıp, içerdeki milliyetçi duyguları kabartmak için; ülkeyi savaş ve kaos alanına çevirmeye niyetli olan AKP-MHP iktidarının şiddet ve savaş politikalarının halklara, emekçilere yoksulluk ve acı, Doğaya yıkımdan başka bir şey getirmeyeceğini söylemek, Savaşa hayır demek için 21.11.2022 tarihinde Diyarbakır’da bir araya gelen Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin BARIŞ taleplerini kamuoyuna duyurmasına izin verilmediği gibi Diyarbakır şube başkanımız Nasır DEMİRKIRAN’nın da içinde yer aldığı 47 barış savunucusu göz altına alınmıştır. Diyarbakır Şube başkanımız ve barışı savunanların gözaltına alınması kabul edilemez. Biz Tarım Orkam-Sen olarak, yaşasın BARIŞ demeye devam edeceğiz. Diyarbakır şube başkanımızı ve gözaltına alınan tüm barış savunucularını Derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Barışı yargılayamazsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER