Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaDUYURULARZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!

Emekçiler, 2022 yılını AKP-MHP iktidarının uygulamaya koyduğu politikalar neticesinde temel besin maddelerinden tutun iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlar, gerçek enflasyonunun yarısına bile denk gelmeyen maaş-ücret artışları, Kamu Özel İşbirliği projeleri gibi soygunlar, patronlara vergi indirimleri, patronlara vergi afları, Patronlara Kur Korumalı Mevduat Sistemi, patronlara dağıtılan teşvikler, patronlar için yapılan bütçeler, iktidarı desteklemek dışında örgütlenmenin ve fikir beyan etmenin cezalandırılması, Orman talanları, kadın cinayetleri, çatışma ve şiddetin arttığı bir yıl olarak yaşamak zorunda kaldılar. Tüm bu zorluklar karşısında sendikamız çatısı altında örgütlenerek direnen emekçilere selam olsun

Sendikamız Tarım Orkam-Sen 2022 yılında da emekçiler üzerinde AKP-MHP iktidarı, yandaş sendikalar ve idareciler eliyle yürütülen hak gasplarına ve baskılara karşı direniş tarihinden aldığı güçle direnmeye ve emekçileri sendikamız bayrağı altında örgütlemeye devam etmiştir. Sendikamızın tarım ve orman iş kolunda yaşanan hak gasplarına, doğal alanların ve ormanların talanına karşı ortaya koyduğu direniş çizgisi emekçiler açısından gerçek bir seçenek haline gelmiştir. Bu vesileyle 2022 yılında sendikamıza üye olarak mücadeleyi ve dayanışmayı büyüten yoldaşlarımıza selam olsun.

Emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesini ayrı görmeyen, gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan sendikamız Tarım Orkam-Sen, bu emekçi düşmanı iktidarın ancak emekçilerin mücadelesiyle tarihin çöp sepetine gönderileceği bilinciyle özlemini duyduğumuz eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, laik, barıştan yana, hukukun üstünlüğü ilkesine göre işleyen, demokratik bir ülkede yaşama mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. Mücadele zorlu olsa da emekçiler açısından kazanımların zirve yapabileceği bir yıla giriş yapmaktayız. Sendikamız Tarım Orkam – Sen tüm emekçileri 2023 yılını halkların, emekçilerin, işçilerin kendi haklarındaki kararların öznesi olacağı demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek için mücadeleyi daha fazla yükseltmeye çağırıyor.

Tarım Orkam Sende örgütlenelim 2023 yılını emek ve özgürlük yılı yapalım

Yaşasın KESK

Yaşasın Tarım Orkam-Sen

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS