Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaDUYURULARTARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NA

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NA
İlgi: Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 03.03.2023 tarih ve 9097411 sayılı yazısı
Tarım ve Orman hizmet kolunda örgütlü bir sendika olarak üyelerimizin haklı taleplerini dillendirmek, ülkemizin imza koyduğu İLO sözleşmeleri gereğince çalışma refahı ve iş barışını bozan uygulamalara karşı taraf olmak ve yetkili idari makamlar aracılığıyla çözüme kavuşturmasını sağlamak amacıyla 25.08.2021 tarih ve 31579 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6. dönem toplu sözleşmenin dokuzuncu bölümün ondördüncü maddesinde Kontrol Hizmetlerine İlave Ödeme yapılmasına ilişkin çıktığı günden beri bu ödemenin çalışanlar arasında adaletsizlik yaratacağını sendika olarak hem bakanlığa hem de kamuoyuna defalarca iletmemize ve Danıştay’a dava açmamamıza rağmen gelinen noktada hiçbir çözüme kavuşturulmamıştır.
Sorun katlanarak büyürken Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın 14.10.2022 tarih ve 118-2022/4-5 sayılı incelemesi ile sorun çözülecek umudu ile beklenirken, Başkanlığınızın raporu ile iş daha da karmaşık hale gelmiştir. Başkanlık raporunda Kontrol Ödemesini kimlerin alacağına açıklık getirirken, hizmet kolumuzdaki çalışanların başka bir ödemesi ile mahsuplaşma yoluna giderek Kontrol Ödemesi alanlar Ek Özel Hizmet tazminatı almasın gibi bir sonuca varmıştır. Oysaki daha önce Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 14.02.2018 tarih ve 492288 sayılı yazısı ile bu iki ödemenin alınabileceği belirtilmiştir. Bakanlığın iki ayrı biriminin görüşlerinin farklı olması kamu emekçileri nezdinde güvensizlik yaratmaktadır.
Sendika olarak daha öncede belirttiğimiz üzere bu tür ödemelerin çalışma refahını ve iş barışını bozduğundan Bakanlıktan talebimiz bu sorunun derhal tüm sendikaların davet edilerek katılımcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.
Bu hususta gerekenin yapılmasını arz ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER