Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaDUYURULARBasına Ve Kamuoyuna!

Basına Ve Kamuoyuna!

Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum İl Müdürlüğü’nde çalışan Veteriner Hekim Onur BAL, Resmi Veteriner Hekim olarak OLG Hayvancılığa ait kesimhanede görevlendirilmiştir. Sendikamız üyesi Onur BAL “Koruyucu Hekimlik” çerçevesinde halk sağlığının korunması amacı ile halkın sağlıklı güvenilir et tüketebilmesi amacıyla, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde özverili ve itinalı bir şekilde görevini yaparken; kesime uygun olmayan bir hayvanın yetkisi çerçevesinde kesimine müsaade etmediği için; İşletme sahibi ve hayvan sahibi tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kalarak darp edilmiştir. Sendika üyemiz Veteriner Hekim Onur BAL’a çirkince gerçekleşen bu şiddet olayını sendika merkez yönetim kurulu olarak KINIYORUZ!

Tarım ve Orman Hizmet Kolunda çalışan, kamu emekçileri olarak veterinerlik hizmetleri, kontrol ve denetim hizmetlerimiz çerçevesinde tarladan, ahırdan ve sucul alanlardan soframıza gelene kadar halkın sağlıklı gıda tüketmesi için çalışıyorlar.

Bu olaydan öncede Tarım ve Orman bakanlığı çalışanlarına sonucu ölümle de biten birçok sözlü, fiziki ve silahlı saldırı gerçekleşmiş olmasına rağmen caydırıcı önlemlerin alınmadığı ve adalet sisteminin yetersiz/duyarsız kalındığı ortadadır. En son yaşanan bu olayda sendikamız üyesi Veteriner Hekim Onur BAL’a saldırıyı kınıyor olayın her aşamasında üyemizin yanında ve takipçisi olacağımızı, zanlıların gerekli cezaları da almaları için çaba harcayacağımızı da kamuoyuna duyururuz.

Hükümeti bundan sonraki süreçte görevini yerine getirme çabasında olan tüm kamu görevlilerinin korunması için acil önlem almaya davet ediyoruz. 26.04.2023

TARIM ORKAM-SEN
MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER