Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerKoruyucu Gıda Yardımı ile İlgili Hukuki Kazanım: Bazıları Sadece İmzalar Biz Alırız...

Koruyucu Gıda Yardımı ile İlgili Hukuki Kazanım: Bazıları Sadece İmzalar Biz Alırız…

Sendikamız Emek mücadelesinin hak, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kalesidir. İlkeleri ve amaçlarından sapmadan, kariyeri için değil; ülkenin emekçileri için mücadelesini verir.
İktidarla pazarlıklarını kapı arkalarında bireysel çıkarlarını görüşen, “işvereni kongrelerinde ağırlayıp lütuflarını beklemeden”; emekçilerden aldığı güçle her daim her yerde, toplu görüşmelerde, alanlarda, mahkemeler de emekçiler ve halkımız lehine hak ve adalet mücadelesini verir.
Tarım Orkam Sen bitti demeden bitmez.
3. toplu sözleşme ile bir hak haline gelen ve diğer toplu sözleşmelerde de devam ettirilen koruyucu gıda yardımı, uzun yıllardır emekçilere verilmiyor.
4 dönemdir toplu sözleşmeye konulan ve imza atan yetkilendirilmiş sarı sendika 5-6 yıldır emekçilere koruyucu gıda yardımını bakanlığın ödememesine rağmen kılını kıpırdatmamıştır.
Sendikamızın emekçilerin kazanımları için girişimlerde bulundukça da biz bakanlık ile görüşüyoruz halledeceğiz diyerek emekçileri oyalamıştır. Bakanlıkla tüm uzlaşma yollarını deneyen sendikamızın uzlaşma çabaları karşılık bulmayınca mahkeme youyla Van Gıda Kontrol Müdürlüğünde çalışan üyemiz adına idari dava yürütmüş ve idare mahkemesinin 2023/502 sayılı kararı ile geriye yönelik yasal faizi ile üyemize koruyucu gıda yardımının ödenmesine karar vermiştir.
İdare Mahkemeye yaptığı savunmasında ödenek olmadığı gibi bir gerekçe ile ödeyemediğini söylemiştir. Mahkeme; “Toplu İş sözleşmesi ile düzenlenen koruyucu gıda yardımının iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin sosyal haklardan biri olduğu bu bakımdan koruyucu gıda yardımının temin edilerek ilgili personele verilmesi gerektiği bu konuda gerekli tedbirleri almanın ilgili idarenin sorumluluğunda olduğunu” tescillemiştir.
Bu karar biz emekçilere, bize söylenen gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını haklarımızın bakanlıkça verilmediği yetkilendirilmiş sarı sendikanın da buna gerekçe ürettiği ortaya çıkmıştır.
Tarım Orkam Sen günü kurtarma sendikacılığı yapmaz insanca yaşamı savunur.
Bitmedi mücadelemiz sürüyor sürecek… Yeryüzü aşkın yüzü olana kadar emekçiler için burada olacağız. Bize katılın güçlü olalım güzel yaşayalım…
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ …
YAŞASIN TARIM ORKAM SEN ….

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER