Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaSLIDERVeterinerlik Hizmetleri Sağlık Sınıfı Hizmetleridir! Sağlıkta Şiddete Hayır!

Veterinerlik Hizmetleri Sağlık Sınıfı Hizmetleridir! Sağlıkta Şiddete Hayır!

Bakanlığımız bünyesinde görev yapan farklı unvanlara mensup teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki çalışma arkadaşlarımız ne yazık ki görevleri esnasında sözlü ve fiili şiddete maruz kalıyorlar.

 

16.12.2023 tarihinde yaşadığımız son olayda, Van ili Erciş İlçesi Doluca köyünde koyun–keçi küpe çalışmasını yürüten görevli çalışma arkadaşlarımız, Veteriner Sağlık Teknisyeni Recep AKINCI ve Veteriner hekim Bekir BORA  görevleri sırasında şiddete maruz kalmış, Veteriner Sağlık teknisyeni  Recep AKINCI vücudunun değişik yerlerinden yara almıştır.

 

Daha öncede bakanlığımızın taşra teşkilatında görev yapan meslektaşlarımız bu tür saldırılara maruz kalmış, bazı meslektaşlarımız yaralanırken, bazı meslektaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bu saldırganların gerekli cezaları almalarının takipçisi olacağız. Eğer bunlar en ağır şekilde cezalandırılmaz ise kurumsal alandaki şiddet cesaretlenecek, çalışanlar can güvenliği kaygısı ile görev yapmakta zorlanacak, kamu kurumlarımız endişenin yüksek, motivasyonun yok olduğu ortamlara dönüşecektir ve bunun sonucu olarak halkın kamu hizmeti almasın da büyük olumsuzluklar yaşanacaktır.

 

Tarım, orman hizmet kolumuzu kapsayan alanda hayvan sağlığını, halk sağlığını, toprağımızı ve ormanlarımızı korumak için canla başla çalışan fedakâr arkadaşlarımızın şiddete maruz kalmaması, görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybetmelerinin önüne geçmek için acilen bakanlığı bağlı çalışan emekçileri de kapsayacak şekilde “Kamuda ve Sağlıkta Şiddet” yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bakanlığın bu konuda derhal acil önlemler almasını talep ediyoruz. Ayrıca söz konusu şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla TARIM ORKAM-SEN olarak, sorunları yüksek bir sesle dile getirmeye ve kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz.

 

Meslektaşlarımızın can güvenliği kaygısı yaşamadan, sağlıklı bir hizmet sağlayabilmesi için ciddi caydırıcı önlemler alınmalı “Kamuda ve Sağlıkta Şiddet” yasasının kapsamı genişletilmeli ve tüm kamu kurumlarını içine alacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza sahip çıkılmalıdır. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ertelenmesi bırakılıp  acilen kamu kurumlarında uygulamaya sokulmalıdır.

 

Kamu çalışanlarına yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında KESK  ve Tarım Orkam -Sen olarak müdahil olduğumuzu, bahse konu elim olaylar ile ilgili olarak tüm süreçlerin Sendikamız tarafından takip edileceğini bildirir, basına ve kamuoyuna duyururuz.18.12.2023

 

TARIM ORKAM-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!    

YAŞASIN TARIM ORKAM- SEN!

YAŞASIN KESK!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS