Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaSLIDEROrman Muhafaza Memurlarının Yanındayız!

Orman Muhafaza Memurlarının Yanındayız!

Bilindiği üzere Orman Muhafaza Memurlarına resmi üniformaları her yıl yazlık ve kışlık olarak düzenli bir şekilde verilmektedir. 2024 yılında da, her yıl olduğu gibi dağıtım yapılmıştır.  Ancak dağıtılan üniformalar geçtiğimiz yıl isme özel kolilerle dağıtılmışken, bu yıl nedense yüklenici firma tarafından çöp poşetlerine konularak dağıtımı yapılmıştır. Bu durum Orman Muhafaza Memurlarını incitmiştir. Dağıtım biçiminin yanında dağıtılan üniformaların beden ölçülerinin uymaması, standart dışı kıyafetler, eksik malzeme verilmesi, amblemsiz tişörtler, dikiş hataları yapılan işin özensiz olduğunu göstermektedir.

Bunun yanında Orman Muhafaza Memurlarının fiili hizmet, 3600 ek gösterge, özel hizmet tazminatı, memuriyet sınıfının düzenlenmesi, zimmetli geniş orman sınırlarında yaşanan güvencesiz koruma zorunlulukları, yine bu orman alanlarında yaşanan her türlü hırsızlıktan sorumlu olması ve zimmet çıkarılması gibi onlarca sorunu orta yerde durmaktadır. Bu sorunlar ortadayken ve çözümü için Bakanlık elini kıpırdatmazken, Orman Genel Müdürlüğü eleştiri hakkını kullanarak sosyal medyada resmi kıyafetler ve dağıtım şekli hakkında yorum yapan memurların peşine bir dedektif misali düşerek haklarında tek tek soruşturma açmıştır.

Soruyoruz;

  • Ne zamandır eleştiri hakkı suçtur?
  • Anayasal bir hak olan ifade özgürlüğü Orman Genel Müdürlüğünce engellenmek mi istenmektedir?
  •  Orman Genel Müdürlüğünce memurlar sosyal medyada izlenerek fişlenmekte midir?
  • Orman Genel Müdürlüğü Orman Muhafaza Memurlarının sorunlarına karşı hangi düzenlemeleri yapmıştır?

 

Açılan soruşturmalar verilen cezalar gözdağı ve sindirme amaçlıdır. Sendikamız üyelerine ve diğer Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına yapılan bu saldırılardan vazgeçin, düşüncelerini ifade etmek anayasal bir haktır. Orman Genel Müdürlüğünün bu tutumuna karşı fiili ve meşru mücadelemizi sürdüreceğimizi, arkadaşlarımızın anayasal haklarını sonuna kadar savunacağımızı Kamu Emekçilerinin haklı taleplerini dile getirmeye devam edeceğimizi Kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

Tüm kamu emekçilerine sesleniyoruz, kurtuluşumuz haklarımıza sahip çıkmaktan, birlikte mücadele etmekten, bizler için gerçek sendikal mücadele veren sendikalarda örgütlenerek gücümüzü büyütmekten, birlikte yürümekten geçiyor, sizleri KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye davet ediyoruz.

 

TARIM ORKAM-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!    

YAŞASIN TARIM ORKAM- SEN!

YAŞASIN KESK!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER