Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaBASINDAN HABERLERDemiryolu işçileri 5 koldan Ankara’ya yürüyor

Demiryolu işçileri 5 koldan Ankara’ya yürüyor

Demiryolu işçileri 5 koldan Ankara’ya yürüyor

İSTANBUL /ANF2014-11-18 15:00:01

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS)üyesi demiryolu emekçileri,  “Demiryollarının özelleştirme uygulamalarınakarşı yürüyoruz” şiarıyla 5 koldan Ankara yürüyor. Haydarpaşa garı önünde eylemyapan emekçiler, ”AKP ‘ye geçit vermeyeceğiz” dedi.

Demiryollarınınözelleştirmesi politikasına karşı ayaklanan demiryolu işçileri, bu sömürüpolitikasına karşı 5 koldan  Ankara’ya yürüyor. 5 koldan biri olanİstanbul’da toplanan işçiler, kundaklanan ve sermaye peşkeş çekilen HaydarpaşaGarı önünde eylem düzenledi. “Demiryollarının özelleştirme uygulamalarına karşıyürüyoruz” pankartı ve “ Sermaye defol Haydarpaşa halkındır”, “Ne otel ne müzeHaydarpaşa halkın kalacak” dövizleri açan işçileri, hep bir ağızdan, “Demiryolları halka kapatılamaz”, “ Devlet güdümlü sendikaya hayır”, “ TOMA ‘yadeğil ulaştırmaya bütçe” ve “ Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesapverecek” sloganlarını attı.

Eylemde, işçileradına  açıklamayı BTS Genel Hukuk Sekreteri Coşkun Çetinkaya okudu. “Bizdemiryolları işçileri, bir kez daha yollara düştük” diyerek sözlerine başlayanÇetinkaya, “Bizleri yollara düşüren, isminde “adalet” olan, ancak bu kelimenintam tersi uygulamalar sergileyen AKP’nin demiryollarındaki adaletsizliğidir”diye konuştu.

Coşkun Çetinkaya,demiryolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkartarak ticarileştirmeyi, ulaşımhakkının metalaştırmayı,  ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünüaçmayı planlayan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının SerbestleştirilmesiniHakkındaki” yasa tasarısının  Meclis’ten geçtiğini hatırlattı. Çetinkaya,bu kanun yasallaştıktan sonra, işçilerin kaygılarını hiçe sayan TCDDyöneticilerinin optimizasyon adı altında 519 personelin yeri kendi istekleridışında değiştirildiğine işaret etti.

24 KASIM’DA HAYDARPAŞAGARI ÖNÜNDEYİZ

Bu süreç içersindedemiryollarında işletmecilik güvenliğinin hiç olmadığı kadar güvenirliliğinikaybettiğini belirten Çetinkaya,  madenlerde, inşaat sektöründe,tersanelerde, sanayi sitelerinde, fabrikalarda yaşanan iş kazaların, kazaolmaktan çıktığını kitlesel iş cinayetlerine dönüştüğünü altını çizdi. AKP ‘ninpeşkeş ve işçi sömürü politikalarına geçit vermeyeceklerini vurgulayanÇetinkaya,  Haydarpaşa Garı’nın yandığı  24 Kasım  tarihindeKadıköy’den gara yürüyeceklerini duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS