Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaKESK HaberlerÜYELERİMİZ ŞENGÜL KARACA VE NECLA GÖKTAŞ’I SONSUZLUĞA UĞURLADIK!!!

ÜYELERİMİZ ŞENGÜL KARACA VE NECLA GÖKTAŞ’I SONSUZLUĞA UĞURLADIK!!!

Her gün yeni bir kadın cinayeti haberi ile yüreklerimiz yaralanmaktadır. Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam etmektedir. İstanbul Alibeyköy’de Eğitim Sen sendikamız üyesi Şengül Karaca’nın yaşamı bir erkek tarafından camdan atılarak son verildi.

Öte yandan Tüm Bel-Sen Genel Merkez Kongresi’ne katılmak İçin Ankara’ya gelen Tüm Bel Sen Muğla Şube Yöneticimiz Necla Göktaş’ı da karşıdan karşıya geçmek isterken, trafik cinayetinde kaybettik.

Sonsuzluğa uğurladığımız üyelerimiz Şengül Karaca ve Necla Göktaş’ın çalışma arkadaşlarına, yakınlarına ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz….

Her yaştan, renkten ve dilden kadını elimizden alan erkek egemen sistem 2017’nin ilk 4 ayında 133 kadını katletti. Kadınların yaşamları iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken, sadece cinsiyetlerinden dolayı en temek hak olan ‘yaşam hakkı’ ellerinden alınmaktadır.

Ülkemizde kadın düşmanı yaklaşımlar, yasaları, sokakları, işyerlerini, evleri ve aslında nefes aldığımız her yeri derinden bir dönüşüme uğratmaktadır. AKP siyasetinin ve devletçi sistemin şiddet geleneği kendini yeniden üreterek genişlemeye devam etmektedir. Kadın cinayetleri,  AKP’nin kadın düşmanı politikalarının sonucu olduğu kadar AKP öncesinde de var olan cinsiyet ayrımcılığının artarak devam ettirilmesinin sonucudur.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında, bulunduğumuz her yerde mücadele ve direnişimizi kendi gücümüzle büyüterek ve kadını kurban değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran daha güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS