Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaKESK HaberlerHERKES İÇİN ADALET HERKES İÇİN DEMOKRASİ!

HERKES İÇİN ADALET HERKES İÇİN DEMOKRASİ!

Türkiye’nin geleceği,  demokrasi, özgürlük ve adalet açısından karanlık bir noktaya doğru gittiği gelişmeleri yaşamaktayız. AKP ve saray halkın seçtiği milletvekilleri, belediye başkanları ve eş genel başkanlarını gece yarısı operasyonları ya da talimatlı yargı kararlarıyla tutuklamaktadır.

Milletvekillerini, belediye başkanlarını yani halkın iradesini temsil edenleri haksız, hukuksuz tutuklamak, halkın iradesini tutuklamaktır. Milletvekillerini tutuklamak parlamenter sistemi, meclisi, demokratik siyaset kanallarını kapatmaktır. Bu durum ülkemizde faşizmin ve diktatörlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne sermektedir. Faşizm, bütün aygıt ve mekanizmalarıyla tek adam rejimini kurumsallaştırmaktadır.

HDP Diyarbakır Belediye Eş başkanları ile başlayan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 11 Milletvekilinin hukuksuz bir şekilde bir gece yarısı operasyonuyla evlerinden alınarak cezaevine konulmaları, parlamenter demokrasinin yerle bir edildiği, halk iradesinin hiçe sayıldığı uygulamalar olarak toplumsal belleğimizde yerini aldı.

En son CHP İstanbul Mv. Enis Berberoğlu’nu IŞİD’e giden TIRlar dolusu silah sevkiyatı haberini devlet sırrını açıklama olarak ele alan mahkeme, hukuksuz ve tamamen sarayın talimatıyla halkın adalet duygusunu da yaralayarak cezalandırmıştır. Hukukun bittiği, bağımsız yargının sadece adının kaldığı bu duruma karşı, CHP yönetiminin ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ toplumsal adalet arayışına zemin sunacak önemli bir tutumdur.

KESK dünden bugüne, toplumun adalet, hukuk, demokrasi, hak ve özgürlükleri savunan, tüm kesimleriyle ortak mücadeleyi önüne koymuş, toplumun muhalif yapılarına dönük destek ve dayanışmasını hayata geçirmiştir. KESK, geçmişten günümüze karşılaştığı her türlü haksız, hukuksuz uygulamalara, savaşa, tüm anti demokratik uygulamalara karşı mücadele etmiştir.

KESK OHAL/KHK rejimi ile tek adama dayalı yönetim anlayışına karşı her türlü hak arama mücadelesini yürütmektedir. KESK adalet ve demokrasinin, toplumun tüm kesimlerinin temel talebi olduğu bilinciyle CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü desteklemektedir. Önümüzdeki günlerde ‘Adalet Yürüyüşü’ne KESK bütünselliğinde bir katılımla destek ve dayanışmasını hayata geçirecektir.

En büyük ihtiyacımız, hukuksuz, antidemokratik, faşizan zihniyete karşı, tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma politikalarını aşarak, demokratik bir ülkeyi inşa etmek için bir araya gelmektir. CHP’nin gerçekleştirdiği bu yürüyüşün,  demokratik bir ülke inşasına katkı koyacağı inancındayız. Bu çerçevede ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ortak geleceği, diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadeleden geçmektedir.

Gün, faşizme karşı birleşik mücadele günüdür.

KESK YÜRÜTME KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS