Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaDUYURULARKUYUYA ATILAN TAŞ: KONTROL ÖDEMESİ

KUYUYA ATILAN TAŞ: KONTROL ÖDEMESİ

Kamu emekçilerine insanca yaşayacağı bir çalışma refahı yaratamayan iktidar; çalışan emekçiler arasında ayrımcılığı körükleyecek ödeme düzeni ile çalışma barışı ve refahını bozmuş, emekçilerin bu sarmalın içinde huzuru kalmamıştır.
Bu düzenin bakanlıkları bu uygulamalara imza atarak hizmet kolumuzda emekçilerin bırak ayrı birimlerde çalışanları, yan yana çalışan emekçileri bile ayırmıştır. 4 dönem toplu sözleşme ile Kontrol Hizmetlerine İlave Ödeme ile aynı işi yapanlar arasında ücret farkı yaratılmış; sonraki 5 ve 6 dönem toplu sözleşmede kapsam ve unvanlar genişletilmiş ancak teşkilat yapısından bihaber yandaş sendikası ile kuyuya bir taş atılmış toplu sözleşmenin son yılında sorunun kar topu misali büyüdüğünü; çalışma barışının üstüne çığ gibi düştüğünü gözlemlemekteyiz. Uygulanan bu yöntemle Çözüleceği de yok gibi görünmektedir.
Son olarak Bakanlık Teftiş Başkanlığınca başlatılmış olan soruşturma sonucu birimlere iletilince taş daha da derine indi. Raporda yapılan işler tariflenmiş, güzel ama bu işleri yapmanın kişilerin takdirinde olmadığı ayrıntısı unutulmuştur. Daha vahimi diğer bir ödeme ile mahsuplaşma yoluna gidilmiş ilave ödemeyi alan arazi tazminatını alamaz gibi bir sonuca varılmıştır. Daha önce aynı bakanlığın başka biriminin görüşü varken habersizce bu yorum getirilmesi işi daha da çıkmaza sokmuştur.
Sendika olarak başından beri bu tür ödemeler tavrımızın ne olduğu emekçiler ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu tür yan ödemelerin adil ödenmesi için hukuki süreçler devam etmektedir. Uluslararası sözleşmelere imza atmış ülkemiz çalışma refahı ve barışını bozucu bu uygulamalara derhal son vermelidir. Buradan bakanlığa açık çağrımızdır. Hizmet kolumuzda çözülmeyecek sorun yoktur. Yeter ki demokratik, katılımcı ve bilimsel yaklaşılsın.
Sendikamız bu ödemenin derhal eşit ve adil ödenmesi ve emekçilerin hak kaybı oluşmasın diye Bakanlığı toplantı yapmaya davet ediyoruz. Hizmet kolumuzda çalışan emekçiler en güzel şartlarda çalışmayı hak ediyor ve bunu birlikte yapalım.

YAŞASIN TARIM ORKAM SEN…
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS