Pazar, Mayıs 5, 2024
Ana SayfaBASINDAN HABERLERmevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı

mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı

Halkların Demokratik Partisi-HDP

Sonunda oldu

Meclis grubumuzun yoğungirişimiyle sonunda TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu.

Bugüne değin 13 ayrıaraştırma önergesi vererek defalarca meclis gündeme taşıdığımız, milyonlarcamevsimlik tarım işçisinin ve ailelerinin ölümlü trafik kazaları ve çalışmakoşulları başta olmak üzere yaşadığı sorunların araştırılması ve çözümyollarının geliştirilmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu.

Meclis grubumuz, Isparta’da yaşanan ve16’sı kadın 17 mevsimlik işçinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardındanmevsimlik işçilerle ilgili araştırma önergesini geçtiğimiz hafta bir kez dahagenel kurul gündemine taşıdı. Araştırma önergesini 6 Kasım’da genel kurulgündemine sunan Meclis grubu, iktidar partisine ve diğer muhalefet partilerinebu toplumsal sorunun araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi konusundaduyarlılık çağrısı yapmıştı. Partimizin çağrısı üzerine AKP, CHP ve MHPgrubunda da komisyon kurulması konusunda destek mesajı geldi. Öncülük ettiğimizgirişim sonucu diğer partilerin de uzlaşmasıyla dün TBMM’de mevsimlik tarımişçilerinin sorunlarının araştırılması amacıyla bir araştırma komisyonukurulması kararlaştırıldı. Dört partinin ortak önergesiyle kurulan komisyon,partilerin vereceği üyelerin ardından çalışmalarına başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS