Pazar, Mayıs 12, 2024
Ana SayfaŞube HaberleriATAERKİL ZİHNİYET SINIR TANIMADAN HAYATLARIMIZI KARARTMAYA DEVAM EDİYOR

ATAERKİL ZİHNİYET SINIR TANIMADAN HAYATLARIMIZI KARARTMAYA DEVAM EDİYOR

Her güne yeni bir kadın cinayeti haberiyle başlıyoruz. Kadınlar katlediliyor, Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da, Trabzon’da, Konya’da, Antalya’da, İzmir’de her yaşta, her meslekte ve her eğitim grubunda. Sadece kadın oldukları için, ayrılmak istedikleri için, eril zihniyetin dayatmalarına direndikleri, kadın bedeni ve ruhu üzerinde erkeğin kurmak istediği tahakkümü kabul etmedikleri için kadınlar vahşice katledilmekte ve erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam etmektedir. Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde çalışan üyemiz Dilek Mamalı birlikte yaşadığı kişi tarafından 15 Haziran 2017 tarihinde katledildi. Sendikamızın üyesi olan arkadaşımız Dilek Mamalı’nın katledilmesinin üzüntüsünü yaşıyor ve isyanımızı büyütüyoruz.

Her yaştan, renkten ve dilden kadını elimizden alan erkek egemen sistem 2017’nin ilk 5 ayında 175 kadını katletti. Kadınların yaşamları iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken, sadece cinsiyetlerinden dolayı en temel hak olan ‘yaşam hakkı’ ellerinden alınmaktadır.

Ülkemizde kadın düşmanı yaklaşımlar, yasaları, sokakları, işyerlerini, evleri kısacası nefes aldığımız her yeri derinden bir dönüşüme uğratmaktadır. AKP siyasetinin ve devletçi anlayışın şiddet geleneği kendini yenileyerek genişlemeye devam etmektedir.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında, bulunduğumuz her yerde mücadele ve direnişimizi büyüterek ve kadını köle değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran daha güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz.

Yaşamlarımızın ellerimizden alınmasına ve bir kişi daha eksilmesine tahammülümüzün kalmadığını, bu davanın takipçisi olacağımızı Basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Kadın cinayetleri son bulana, özgür, eşit güvenli bir yaşamı oluşturana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet

İzmir Kesk Kadın Meclisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER