Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaKESK HaberlerLice’de Halka Ateş Açılmasını Kınıyoruz

Lice’de Halka Ateş Açılmasını Kınıyoruz

Çözüm, barış ve müzakere sürecine ilişkin son günlerde karşılıklı yoğun mesaj ve temennilere rağmen Lice’de heykel bahane edilerek gerçekleştirilen askeri müdahale iki insanımızın yaşamını yitirmesine, bir gencimizin hala yaşam mücadelesi vermesine neden olmuş, süreci zorlamış ve güven ortamını zehirlemiştir. Son bir yıldır gençlerimizin ölümüyle sonuçlanan güvenlik güçlerinin bu tip saldırılarının özellikle Lice’de yoğunlaşması dikkat çekicidir.

Sorunu diyalog ve sağduyu ile çözmek yerine, gerçek mermiler kullanılarak, halkın üzerine ateş açılması, suretiyle kan dökülmesi, başlı başına sürecin dinamitlenmesine yol açabilir. Yeniden çatışmalı bir döneme girilmesine neden olabilir. Hükümetin provokasyon aramasına gerek yoktur. Sorunlara bu mantık ve yöntemle yaklaşılmasının kendisi provokasyondur.

Bazı çevrelerin bilinçli kışkırtmasıyla hareket eden hükumetin; tarihsel ve karmaşık, ülkenin sınırlarını aşmış Kürt sorununun çözümü doğrultusunda süreci zora sokmakta, zedelemektedir. Sorunun silahsız, demokratik ve barışçıl çözümü noktasında bu durum kaygı vericidir.

Dolayısıyla çatışmasızlık ortamının devamı için, adil ve onurlu bir barış için herkes sağduyulu davranmalı, hükümet güvenlik eksenli politikalardan vazgeçmelidir.

Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, halka yönelik bu saldırıyı kınıyoruz.

Halka ateş emri veren yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, olay açıklığa kavuşturulmalı, suç işleyenler yargılanmalıdır.

                                                                                     Yürütme Kurulu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS