NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

Sendikamız SES’e Yönelik Polis Saldırısını Protesto Ediyor, Kınıyoruz! | Tarım Orkam Sen
Pazar, Mayıs 19, 2024
Ana SayfaKESK HaberlerSendikamız SES’e Yönelik Polis Saldırısını Protesto Ediyor, Kınıyoruz!

Sendikamız SES’e Yönelik Polis Saldırısını Protesto Ediyor, Kınıyoruz!

Sendikamız SES, 20 Kasım 2014 günü TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçelerinin görüşülmesi nedeniyle illerden gelen temsilcileriyle TBMM önünde oturma eylemi ve sonrasında da sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki örgütlerle birlikte basın açıklaması gerçekleştirecekti.

Ancak, iş cinayetlerinin, taşeron çalışmanın, sorgusuz sualsiz işten atmanın, yolsuzluğun, hukuksuzluğun serbest olduğu AKP’nin “Yeni Türkiye”sinde hak arama mücadelesi fiilen yasaklandığından oturma eylemine pervasızca saldırılmıştır.

 

Saldırıda aralarında sendika MYK’larımızın da olduğu yönetici ve üyelerimiz yaralanmış, gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınan ve yaralanan arkadaşlarımız şunlardır:

Gözaltına Alınan Arkadaşlarımız:

  1. GÖNÜL ERDEN (SES Genel Başkanı)
  2. İBRAHİM KARA (SES MYK Üyesi)
  3. ŞİNASİ DURSUN (SES MYK Üyesi)
  4. FİKRET ÇALAĞAN (SES MYK Üyesi)
  5. HÜSNÜ YILDIRIM ( SES ANKARA)
  6. MEHTAP KARAOĞLAN ( SES ANKARA)
  7. HIDIR DOĞAN (SES BAKIRKÖY)
  8. FİKRET BULUT (SES BAKIRKÖY)
  9. BULUT HASKİOĞLU (SES HATAY)
  10. ADNAN VURAL (SES ANKARA)
  11. NAZIM KARAKURT (BTS GENEL BAŞKANI)
  12. MESUT FIRAT (EĞİTİM SEN MYK ÜYESİ)
  13. EBRU YİĞİT (EĞİTİM SEN MYK ÜYESİ)
  14. ASLIHAN HAN ÖZDEMİR (SES ESKİ MYK ÜYESİ)
  15. DENİZ ÇELEBİ (SES)
  16. HÜLYA YILDIR (SES)
  17. ONUR KARAHANCI (SES-TTB)

Yaralı Arkadaşlarımız:

  1. GÖNÜL ERDEN (SES Genel Başkanı)
  2. YILMAZ BOZKURT ( SES MERSİN)
  3. ERDAL TURAN (SES ANKARA)
  4. BULUT HASKİOĞLU (SES HATAY)

AKP’nin son günlerde diline dolandırdığı “kamu güvenliği” gerekçesinin arka planında yatan asıl amacın demokratik hak arama mücadelesinin ve toplumsal muhalefetin bastırılması olduğu her geçen gün netleşmektedir. Anayasal haklarımız dahi “kamu güvenliği” yalanıyla engellenmekte, ihlal edilmektedir.

Emekçilere yasaklanan bir Meclis halkın meclisi olamaz. Bırakalım şeffaf ve katılımcı bütçe hazırlamayı, bütçeye ilişkin Meclisin kapısında bir açıklamaya dahi tahammül edemeyen AKP’nin hazırladığı bütçe talanın, yolsuzluğun, savaşın bütçesi olduğu ve oldu bittiye getirilmek istendiği kanıtlanmıştır.

Korkunun ecele faydası yoktur. Hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltmeye; AKP’nin emek karşıtı sermaye yanlısı politikalarını, Yoksulluğun, Yolsuzluğun, Rantın ve Savaşın Bütçesi’ni teşhir etmeye devam edeceğiz.

Polisin sınır ve hukuk tanımaz saldırısını protesto ediyor, kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, saldırıyı gerçekleştiren ve talimat verenler hakkında soruşturma başlatılmalıdır.

YÜRÜTME KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER