Salı, Mayıs 7, 2024
Ana SayfaKESK HaberlerKatledilişinin 10. Yılında Unutmadık! Unutturmayacağız!

Katledilişinin 10. Yılında Unutmadık! Unutturmayacağız!

19 Ocak 2007’de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink AGOS Gazetesi’nin önünde katledildi. Katledilişinin 10. yılında 35 sanıklı olarak yapısı değişen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Dink davası ise hala devam ediyor.

Hak ve hakikat arayışında geçen 10 yılda katillerin eline silah veren, onları cesaretlendiren, cinayeti örgütleyen, soruşturmayı karartan devlet içindeki yapı yargı önüne çıkarılmadı, verilen sözler tutulmadı. Tam tersine Hrant Dink’i ölüme götüren neredeyse tüm resmi görevliler el üstünde tutuldu, terfi ettirildi. Bu karartma, unutturma, üstünü örtme, örgüt bulamama operasyonunda 10 yıldır adalet can çekişiyor.

Uğur Mumcu, Hrant Dink, Musa Anter, Metin Göktepe gibi onlarca cinayetin arkasındaki güçler açığa çıkarılmadan, bu konuda samimi bir hesaplaşma ve yüzleşme yaşanmadan bu kara leke tarihimizden asla silinmeyecektir.

OHAL koşullarında yönetilen ülkemiz katliamlarla, cinayetlerle sarsılıyor, barış, emek ve demokrasi talep edenler için adeta bir cehenneme dönüşüyor, düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı saldırılar tırmanıyor.

Halkların bir arada kardeşçe yaşamasına yönelik ırkçı ve faşist yönelimlerin devrede olduğu böyle bir dönemde bizler hak ve hakikat arayışında Hrant için, adalet için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle cinayeti bir kez daha lanetliyor, sevgili Hrant’ı anıyor, gerçek katillerin açığa çıkarılmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS