Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaGenelTARIM ORKAM-SEN 21 YAŞINDA

TARIM ORKAM-SEN 21 YAŞINDA

TARIM VE ORMAN EMEKÇİLERİNİN GERÇEK SENDİKASI

TARIM ORKAM-SEN 21 YAŞINDA

Değerli mücadele arkadaşım, emekçiler üzerinde son yıllarda giderek artan baskı ve sömürünün yoğunlaştığı bu zamanlarda Tarım Orkam Sen’le birlikte doğru yerde durmanın onur ve gururunu ne kadar yaşasan azdır. Kar hırsıyla emekçileri ve doğamızı sömüren zalimlere karşı TARIM ORKAM-SEN’deki bu yürüyüşün için, seni çocuklarımıza bırakmaya çalıştığın o güzel günler için şimdiden kutlarız.

Değerli mücadele arkadaşım İÖ. 495-429 yılları arasında yaşamış olan Atinalı ünlü devlet insanı Perikles’in bir söylevi:” Bizde yurttaşlar hem kendi işlerine hem de devlet işlerine bakarlar; kendi bireysel işleriyle uğraştıkları halde bütün yurttaşları ilgilendiren meselelerdeki bilgi ve anlayışları kıt değildir. Yalnız biz Atinalılar devlet işlerine karışmayanlara kendi işi gücü ile uğraşan sessiz bir yurttaş değil, hiç bir işe yaramayan biri gözüyle bakıyoruz” şeklindedir2500 yıl önce ifade edilen bu görüşler, demokrasinin günümüzdeki durumu düşünüldüğünde altın değerindedir. TARIM ORKAM-SEN demokrasiyi; en başta emekçilerin bütün iş yerlerinde dayanışması, söz söyleme ve karar alma hakkı için olmazsa olmaz olarak değerlendirmektedir. Bu nedenle yeniden tüm üyelerimize iş yerlerinde üye sayısına bakılmaksızın aylık toplantıların düzenlenmesi, emekçilerin sendikal sorunlarının tartışılması, üyeler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi, üyelerimizin yaşadığı her türlü sağlık, ekonomik, hukuki soruna karşı en başta dayanışmayla çözüm aranması, her üyemizin söz söyleme ve karar alma hakkına sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. TARIM ORKAM-SEN’li olmak sadece bir kimlik değil, yaşamın her alanında olduğu gibi iş yerlerinde de duygu ve düşüncelerine göre yaşamayı gerektirir. Tarım Orkam-Sen paylaşma, dayanışma, eşitlik, özgürlük ve bilim demektir. Tüm mücadele arkadaşlarımızı bu temelde birbirilerini geliştirmeye, paylaşmaya ve daha fazla dayanışmaya çağırıyoruz.

Değerli mücadele arkadaşım, Kendileri zevk-ü sefa içinde yaşarken, Demokratik haklarımızı, hukuki kazanımlarımızı yok sayarak, emekçiyi örgütsüz bırakıp yoksulluğa sürükleyen, açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı 21. yılında seni sendikamız TARIM ORKAM-SEN‘i daha fazla büyütmeye, daha çok örgütlemeye davet ediyoruz. Tarım Orkam Senseninle birlikte daha güçlü şekilde Emeğe ve Demokrasiye sahip çıkacak, Seninle birlikte Emekçinin hakları için daha fazla mücadele edecektir. Seninle birlikte kadın katliamlarına karşı kadınların sesi ve umudu olacaktır. Seninle birlikte KHK zulmü ile işlerinden ihraç edilen emekçiler için daha güçlü mücadele yürütecektir. Seninle birlikte yaşadığımız topraklarda barış ve kardeşliğin hakim olması için daha fazla ter dökecek, emek harcayacaktır. Seninle birlikte 21. yüzyılda emekçilere yaşatılan yalnızlığı aşacak, emekçiler arasında dayanışmayı güçlendirecektir. Seninle birlikte doğamıza, toprağımıza, ormanlarımıza sularımıza kar hırsıyla yapılan katliamlara karşı daha fazla mücadele yürütecektir. Seninle birlikte kamuda atama ve tayinlerde eşitliği daha güçlü savunacak torpile-yolsuzluğa ve liyakatsizliğe dur diyecektir. Hep birlikte çocuklarımız için daha güzel yarınlar yaratmak için,

Yaşasın KESK ! Yaşasın Tarım Orkam-Sen !

MERKEZ YÖNETİM KURULU ADINA

Ahmet KELEŞ –Genel Başkan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS