Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerDÖRT KONFEDERASYONDAN ORTAK EYLEM KARARLARI!

DÖRT KONFEDERASYONDAN ORTAK EYLEM KARARLARI!

TEKEL işçilerinin direnişi vedayanışma eylem, etkinlikleri devam ediyor. Bu çerçevede en son 12 Şubat 2010tarihinde konfederasyon genel başkanlarının yaptığı toplantıda bir dizi kararalınmıştı. Bu kararların gereği olarak Konfederasyonların genel sekreterleri(TÜRK-İŞ,DİSK,KESK ve KAMU-SEN) bir araya gelerek gelinen aşamayı veyapılacakları değerlendirmiş, bir dizi karar almıştır.

20 Şubat 2010 tarihinde Ankara’dayapılacak eylemin hazırlıklarının yapılması gerekmektedir.

Bunun için; illerde 19 Şubat 2010 tarihinde yapılacak oturma eylemleri vekitlesel basın açıklamaları ardından KESK’e bağlı sendikalarımızın tüm şubeyönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ve il temsilciliklerimizAnkara’ya uğurlanacaktır. Şube yönetim, denetleme ve disiplin kurulu ve iltemsilcilikleri üyelerinin tamamı katılacak, mazeretinden dolayı katılamayacakolanların yerine belirlenen işyeri temsilcileri gönderilerek sayıtamamlanacaktır.

İllerden Ankara’da saat 10.00’daolacak şekilde hareket edilecektir. Toplanma yeri Kolej Meydanı olup araçlarKurtuluş Parkı arkasına park edilecektir. Toplanma yerinde saat 11.00’denitibaren Tekel işçileriyle buluşmak için yürüyüşe geçilecek, saat 12.00’deSakarya Meydanı’nda TÜRK-İŞ önünde Tekel işçileriyle buluşulacaktır.

Eylem 20 Ocak 2010 Cumartesi saat12.00’den 21 Şubat 2010 Pazar günü saat 12.00’ye kadar devam edecektir. Pazargünü Saat 12.00’de arkadaşlarımız illerine uğurlanacaktır.

Konfederasyonların Genel Sekreterlertoplantısında alınan kararlardan biri de Tekel işçilerine müdahale olmasıdurumunda anında tüm illerde yapılacak eylemlerle cevap verilmesidir.Dolaysıyla tüm illerde şimdiden buna uygun hazırlıklar yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS