Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerLİSANS TAMAMLAMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

LİSANS TAMAMLAMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2009 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığında çalışan Önlisans mezunu Teknisyen / Teknikerler için 2+2 LisansTamamlama talebi ile ilgili, alanımızda faaliyet yürüten KESK/Tarım Orkam-Sen,Türkiye Ziraatçılar Derneği, VESTED (Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği) veTürkiye Tarımcılar Vakfı ile ortaklaşa bir çalışma başlatmıştık.

Çalışmanın ilk adımı olarak yukarıdaadı geçen dört kurum 2009 yılı şubat ayında Ankara Üniversitesi Uzaktan EğitimMerkezi (ANKUZEM) ile bir görüşme yaparak, lisans tamamlama ile ilgilitalebimizi iletmiş ve hazırlanan dosyayı yetkililere vermiştir. ANKUZEM’denalınan görüş doğrultusunda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve VeterinerFakültesi Dekanları ile ayrı ayrı görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerolumlu geçmiş ve ANKUZEM tarafından Ankara Üniversitesi Rektörü konu hakkındabilgilendirilmiştir.

İlgili fakülteler ANKUZEM’denlisans tamamlama eğitiminin detayları konusunda bilgi istemiştir.

2010 yılı ocak ayı içerisindeilgili fakültelerin dekanlarıyla yeniden görüşülerek çalışmalardeğerlendirilmiştir. ANKUZEM tarafından YÖK’ten randevu talep edilerek, lisanstamamlama için gerekli bölümlerin açılmasını talep etme kararı alınmıştır.

Türkiyenin hemen hemen tümillerinde temsilciliği bulunan vizyon ve eğitim kalitesi açısından saygın biryeri bulunan Ankara Üniversitesi üstünden Lisans Tamamlamaya ilişkin uygunbölümlerin açılmasının daha olumlu olacağını düşünmekteyiz.

Yürüttüğümüz çalışmaları güçlendirmekiçin, ekteki/aşağıdaki YÖK’e ve ANKUZEM’e yönelik hazırladığımız dilekçeörneklerinin lisans tamamlama programına katılmak isteyen (üyemiz olsunolmasın) tüm çalışanlara ulaştırılması önemlidir. Toplanan dilekçeler Şube vetemsilciklerimiz tarafından Genel Merkezimize ulaştırılmalıdır.

Bu konuda yaptığımız çalışmaları ve gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.05.03.2010

                                                       TARIM ORKAM-SEN
GENEL MERKEZİ

Dilekçe Örneği : YÜKSEK ÖĞRENİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Dilekçe Örneği : ANKARA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS