Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerKONUT EDİNDİRME YARDIMI HESAPLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME VE İTİRAZ DİLEKÇELERİ !

KONUT EDİNDİRME YARDIMI HESAPLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME VE İTİRAZ DİLEKÇELERİ !

Bilindiği üzere 21 Mart 2010 tarih ve 27528 sayılıResmi Gazetede (mükerrer) 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak SahiplerineÖdeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7.1.2010Tarihli ve 27455 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı HakSahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkinYönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesi yayımlanmıştır. 

           Listedeismi yer almayanların ya da halen meblağı eksik görünenlerin olduğu tespitedilmiştir. Bu durumda olanlar ya çalıştıkları kurumlara yapacakları itirazdilekçelerinin akibetini ve 2011 yılının Mart ayına kadar üç aylık periyotlarlayayınlanacak yeni listeleri bekleyecekler ve son listenin yayımlanması ilehalen hak ettiği miktarı alamazlar ise konuyu yargıya taşıyacaklardır.

Ya da bu süreci beklemeyip, ekte sunduğumuz başvurudilekçesini Başbakanlık TOKİ EGYO’na göndererek KEY ödemelerini isteyecek ve bubaşvurularına cevap aldıkları ya da 60 gün içinde hiç cevap alamazlarsa bunuzımni red sayıp, 60. günün bitiminden itibaren başlayacak 60 günlük dava açmasüresi içinde  hiç ödenmeyen ya da eksiködenen meblağın ödenmesi talebiyle Başbakanlık TOKİ EGYO’na tam yargı davasıaçacaklardır. Dava dilekçesi örneği web sitemizde yayınlanacaktır.

İkinci seçeneği tercih ederek dava açanların, üçeraylık periyotlarla açıklanan listelerde adları olması durumunda, açtıkları davakonusuz kalacaktır.  Davanın konusuz kalması durumunda masrafların davanınaçılmasına neden olan idareye yükletilmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda aksiyönde kararlar da mevcuttur. Örneğin tasarrufu teşvik fonlarının ödendiğisüreçte açılan davalarda, dava sayısının çok olması nedeniyle, mahkemelerhazineyi yükten kurtarmak amacıyla dava masraflarının davacı üzerindebırakılması yönünde kararlar vermiştir.

Başvuru yapıp 60 günün sonunda dava açmakya da itiraz edip yayınlanacak diğer listeleri beklemek yönündeki bu ikiseçenekten hangisini tercih edecekleri üyelerimize bırakılmıştır.

Üyelerimizin öncelikle hak sahibi olupolmadıklarını belirlemeleri, daha sonra yukarıda sunduğumuz 2 seçenekten biriniseçerek , seçeneklerine uygun dilekçe ile hareket etmeleri gerekmektedir.

 

  1. Kurumuna itirazederek yeni listeleribeklemek isteyenler için İtiraz Dilekçesi

 

  1. Başbakanlık TOKİ EGYO’na başvuru yaparak KEYalacaklarını isteyecek, red sonrası dava açacak olanlar için başvuru dilekçesi  
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS