Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGenel Merkez Haberler3. DÖNEM 6. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

3. DÖNEM 6. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Sendikamızın 3. Dönem 6. Başkanlar kurulu toplantısı 17 Nisan 2010 tarihinde, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Denetleme kurulu üyelerive 16 şubenin katılımıyla Ankara’da yapıldı. Toplantıya Mersin, Şanlıurfa ve Çanakkale şubelerimiz mazeretleri nedeniyle katılamamışlardır.

Sendikamızdaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği Başkanlar kurulumuz da, aynı zamanda önümüzdeki dönem mücadelenin örgütlenmesine dair de tartışma sürdürülmüştür.

Başkanlar kurulumuz sermayenin çok yönlü saldırılarının arttığı ve bu saldırılara karşı birleşik bir emek mücadelesinin örgütlenmesi gereken bir dönemde olduğumuzu ve böylesi bir dönemde sendikamızda ortaya çıkan ayrılma eğilimlerinin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bu tür tutumları mahkum etmiştir. Ayrıştırma yaklaşımlarının; 20 yıla yakın bir zamandır hep birlikte ortak değerlerimiz ve taleplerimiz için, ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz mücadele örgütümüze yapılan bir saldırı olarak değerlendirmiştir.

Sendikamızın tüzüğünde de ifade edildiği gibi; ‘Tarım Orkam-Sen dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, inanç ayrımı yapmaksızın, tüm emekçilerin birlik ve dayanışmasını esas alır’ yaklaşımı örgütsel yaşamımızda da vazgeçilmez ilkemizdir. Her türlü farklılıklarımıza rağmen kuruluşumuzdan beri yürüttüğümüz emek ve demokrasi mücadelesini, bundan sonrada yan yana omuz omuza aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Başkanlar kurulumuz; Tarım Orman ve Çevre alanında yıllardır sürdürülen piyasacı anlayışın en son uygulamalarından olan Tarım ve Gıda Yasa Tasarısına karşı etkin mücadele edeceğini belirtmiştir.

Başkanlar kurulumuz önümüzdeki dönem örgütlenme ve mücadele açısından da bir tartışma sürdürmüş ve 1 Mayıs ile 26 Mayıs’a yönelik işyeri eksenli çalışmaların artırılmasını kararlaştırmıştır.Çalışma hayatında ve işkollarımızda güvencesiz ve sözleşmeli istihdamın yaygınlaştırılmaya çalışıldığının altını çizerek, güvenceli çalışma ve insanca yaşam ve çalışma koşullarını merkeze alan birleşik bir mücadelenin bir parçası olmamız gerektiğini ifade etmiştir.

Başkanlar kurulumuz kamuoyunda sürdürülen anayasa ve demokratikleşme tartışmalarını da değerlendirerek; AKP hükümetinin yeni anayasa tartışmasını kendi ihtiyaçları üzerinden açtığını belirterek, ihtiyaç olanın özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir anayasa olduğunun altını çizmiştir. Kamu emekçilerinin grev ve tis hakkının olmadığı,seçim barajlarının varlığını koruduğu, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün olmadığı,  çoğulcu anlayışı reddeden bir anayasa adı yeni de olsa 12 Eylül anayasasının kendisidir.

Başkanlar kurulumuz ülkede halkları karşı karşıya getirecek provakatif faşist girişimleri ve ona olanak sağlayan siyasal yaklaşımları da kınayarak; barış, eşit haklar temelinde bir arada yaşam ve halkların kardeşliği mücadelesini inadına sürdüreceğini ilan etmiştir.

Başkanlar kurulumuz konfederasyonumuz KESK’in ve sendikamız Tarım Orkam-Sen’in insanca yaşam, insanca çalışma koşulları ve demokratik Türkiye mücadelesini her türlü baskı, sindirme ve etkisizleştirme politikalarına karşı dün olduğu gibi, bundan sonrada kararlılıkla sürdüreceği konusunda ortak iradesini beyan eder.20.04.2010

TARIM ORKAM-SEN

6.BAŞKANLAR KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS