Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDA KAMERALI MESAİ UYGULAMASI KALDIRILMALIDIR!

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDA KAMERALI MESAİ UYGULAMASI KALDIRILMALIDIR!

Bu konudaki Bakanlığa Yazdığımız Yazı Aşağıdadır.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI’NA

                                                 ANKARA

Sendika Genel Merkezimize, Bakanlığınız çalışanlarından gelen bilgilerden, Bina giriş-çıkışlarında ve koridorlarda bulunan kamera görüntüleri esas alınarak mesai takibi yapıldığı anlaşılmaktadır.

Bilindiği gibi 30 Ocak 2010 tarihli resmi gazete’de yayınlanan 2010/2 nolu “Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler”konulu Başbakanlık Genelgesinin (Ek-1) 5. Maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet yürüten mahallerin kamera ile izlenmesi uygulamaları gözden geçirilecek; hizmetin niteliği itibariyle zorunlu güvenlik ihtiyacı ve kamu yararını gerçekleştirme amacı dışında insan onuru ve temek kişilik haklarına aykırı şekilde kamu görevlilerinin izlenmesine imkan veren uygulamaların tespit edilmesi durumunda, uygulamaların önüne geçilmesi hususunda gerekli tedbirler alınacaktır” denilmektedir.

Ayrıca Ankara Valiliği İnsan Hakları İl Danışma Masasının benzer bir başvuru neticesi 29.05.2005 tarihinde verdiği kararda (Ek-2) “Elektronik takip uygulamasının” Anayasal normlara ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 8.maddesine uygun olmadığı ve bu nedenle uygulamanın hukuka uygun hale getirilmesi yönlü görüşü bulunmaktadır.

Bakanlığın binasında kamerayla mesai takip sisteminin temel insan hak ve özgürlüklerini ihlal ettiği, anılan genelge ve İnsan Hakları İl Danışma Masası Kararları ile çeliştiği, çalışanlar üzerinde psikolojik bir etki yaratarak, çalışma yaşamını olumsuz etkilediği ortadadır.

Bu nedenlerden dolayı Bakanlık binasında kamerayla mesai takip edilmesi uygulamasının sonlandırılmasını talep eder,

Çalışmalarınızda başarılar dileriz. 12.05.2010

Atila İREY                                       Yücel GÜL

  Genel Örgt.Egt.B.Y.Sek.                          Genel Başkan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS