Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerAKP' NİN KADROLAŞMASINA KARŞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEMDEYDİK!

AKP’ NİN KADROLAŞMASINA KARŞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEMDEYDİK!

Çevre ve Orman Bakanlığında son günlerde yaşanan kadrolaşma girişimlerine karşı Genel Merkezimizce Bakanlık binası önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılmıştır. KESK MYK Üyeleri Akman ŞİMŞEK ve Hüseyin GÖLPINAR’ ında katıldığı eyleme Ankara KESK Şubeler Platformuda destek verdi. Eylemde Açıklamayı Genel Başkanımız Yücel GÜL yaptı.

Basın Açıklaması Metni:

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDA NELER OLUYOR!

Değerli Basın Emekçileri, Değerli Dostlar ;

Gün geçmiyor ki AKP hükümeti kamu kurumlarında her türlü yasa dışı yol ve yöntemi kullanarak siyasi kadrolaşma faaliyetlerini sürdürmesin. Sağlık, eğitim alanı derken sıra Çevre ve Orman Bakanlığına geldi. Hukuksuz biçimde, ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri bütün uyarılarımıza rağmen bildiğini yapmaya devam ediyor, hukuksuzlukta ve yasa dışılıkta ısrarını sürdürüyor.Bakanlığın bu tutumu çalışma barışını bozarken, kamu hizmetinin sürdürülmesinide aksatmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Orman Bakanlığının çeşitli birimlerinde görev yapan 12 şube müdürünün yeri keyfi biçimde değiştirilerek, yerlerine vekaleten görevlendirmeler yapıldı. Oysa yasada dolu kadroya vekil atamanın koşulları açıkça belirtilmektedir. Vekil şube müdürü atamanın koşulları oluşmadan, dolu kadrolara yapılan görevlendirmeler, Bakanlıkta en alt birimlerde bile yandaşlara kadro açmak ve siyaseten kadrolaşmak olduğunu göstermektedir. Bakanlıkta sendikamızın işyeri temsilciliği görevini de yürüten Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığında,Envanter ve Risk Değerlendirme şube Müdürü olarak görev yapan Tacim ALINCAK hiçbir gerekçe gösterilmeden Tehlikeli Kimyasallar Şube Müdürlüğüne görevlendirilmiş ve yerine Memur-Sen üyesi bir kişi Vekâleten atanmıştır.

Aynı zamanda ataması yapılan vekil Şube Müdürlerinin Memur-sen konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen üyesi olmalarıda Bakanlığın siyasal tercihlerinin bir sonucudur. Anayasa değişikliği için 12 Eylülde yapılan referandum sürecinde ilgili sendikanın açıkça hükümet yanlısı tutumu bilinmektedir. Bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığında yapılan atamalar Memur-Sen sendikasına referandum tutumunun ödülü olduğu açıktır.

Ülkemizin dört bir tarafında çevre sorunları giderek büyümektedir. Çevre ve Orman Bakanının bizzat kendisi ve Bakanlık üst yönetimi bugün artık yaşanan çevre sorunların bir parçası ve nedeni olmuş durumdadırlar. Artan çevre sorunlarına karşı insandan, doğadan yana çözümler üretmesi gereken Bakanlık, yandaş sendikalara kadro açmakla meşgul. Oysa yapılan görevin ihtiyaçları ve kamu yararı gözetilerek istihdam ve yönetici kadrosu oluşturulması gerekmektedir.

Bakanlık yetkililerini hukuka ve yasalara uymaya çağırıyoruz. Aksi halde Tarım Orkam-Sen olarak Çevre ve Orman Bakanlığında hukuksuzca yapılan ve açıkça siyasi kadrolaşma amaçlı atamaları yargıya taşıyacağız ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. 06 Ekim 2010

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

YAŞASIN KESK, YAŞASIN TARIM ORKAM-SEN!

                                                                                                          TARIMORKAM-SEN

                                                                                                     MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS