NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

KEY ÖDEMELERİNDEN FAYDALANAMAYANLARIN DAVA AÇMALARI İÇİN ÖRNEK DAVA DİLEKÇESİ | Tarım Orkam Sen
Pazar, Mayıs 19, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerKEY ÖDEMELERİNDEN FAYDALANAMAYANLARIN DAVA AÇMALARI İÇİN ÖRNEK DAVA DİLEKÇESİ

KEY ÖDEMELERİNDEN FAYDALANAMAYANLARIN DAVA AÇMALARI İÇİN ÖRNEK DAVA DİLEKÇESİ

KEYÖDEMELERİ İLE İLGİLİ DAVA AÇIKLAMALAR VE DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

  1. 28 Şubat 2011tarihli Resmi Gazetede yapılan ilan üzerine ismi çıkmayanlardan dilekçevermeyenlerin doğrudan doğruya dava açmaları ile ilgili dava dilekçesi aşağıdabelirtilmiştir.Bu kişilerin en geç Cuma günü (29 Nisan 2011) dava açmalarıgerekmektedir.
  2. 28 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yapılanilan üzerine ismi çıkmayanlardan dilekçe verenlerin dilekçelerine cevapverilmemesi nedeni ile dava açmaları ile ilgili dava dilekçesi aşağıdabelirtilmiştir. Bu kişiler dilekçe ile başvurdukları tarihten itibaren 60 güniçerisinde cevap alamadıklarından,  ikinci 60 gün içinde davaaçacaklardır. Bu kişilere önerimiz dilekçeleri üzerine 60 gün dolar dolmazbirkaç gün içinde dava açmalarıdır.

İlan Üzerine DilekçeVermeyip, Doğrudan Dava Açacaklar İçin

                                    ….……………..İDARE MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA

 DAVACI:Adı Soyadı, Adres – TC.KimlikNo:                             

  DAVALI:          1- TARIM BAKANLIĞI-ANKARA(Üniversitede çalışıyorsa üniversite adı, SHÇEK’te çalışıyorsa Valilik adı gibiçalıştığı kurumun adı ve il valiliği yazılacak.)

  1. Ankara Valiliği

TEBLİĞTARİHİ: 28.02.2011

  1. KONUSU:5664 Sayılı Kanun gereğince 5939 SayılıKonut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair KanundaDeğişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükümlerine Göre Tespit Edilen 28/02/2011tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ gereği Hak Sahipleri Listesindeismime yer verilmemesi işleminin iptali ve hak ettiğim konut edindirmeyardımının temettüsü ile beraber yasal faizi ile birlikte ödenmesi istemidir.

 AÇIKLAMALAR             :

1-) Halen …………………………………………..………………….. işyerinde…………………… olarak görev yapmaktayım. Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ileBunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanungereğince 01.01.1987 ile 31.12.1995 tarihleri arasında kamu kurumlarında görevyapan kamu görevlilerine Konut Edindirme Yardımları temettüsü ile birlikteödenmesi gerekmektedir. Bu hususta 5664 sayılı yasa ile düzenleme yapılmıştır.Ben de KEY almaya hak kazandığım tarihler arasında ………………. işyerlerinde görev yaptım.

5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine ÖdemeYapılmasına Dair Kanunun 3. maddesinin 2. fıkrasında “ Bu süre içerisinde haksahibine ilişkin listenin bildirilmemesi mükerrer veya yanlış bildirilmesihalinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgi kurum ve kuruluşa aittir.”Hükmüne yer verilerek kurumların sorumluluğu düzenlenmiştir. 5. maddesi 2.fıkrasında ise; “Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine iletilen listelerdeisimleri yer almadığı halde, konut edindirme yardımına müstahak olduğunu ilerisürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde mülga 3320sayılı Kanuna göre konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek veilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmalarıhalinde, adlarına daha önce konut edindirme yardımı yapıldığı hususunun herzaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya budurumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, konut edindirmeyardımı tutarları ilgili kurum veya kuruluşlarca hesaplanarak ilgililerinbaşvurusunu izleyen 2 aylık süre içinde 3 üncü maddenin birinci fıkrasındabelirtilen formatta ve şekilde Bankaya bildirilir. Bu fıkraya göre hak sahibiolduğu tespit edilenlere yapılacak ödemelerde 3 üncü maddenin birincifıkrasının (b) bendine ilişkin hükümler uygulanır. Bu fıkrada belirtilenbaşvuru süresi geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum vekuruluşlarca dikkate alınmaz.” hükümleri gereğince konut edindirme yardımıhesabını tahakkuk ettirerek ilgili bankaya bildirmekle yükümlü kurumun gereklidüzeltmeyi yaparak ilgili ödemelerin yapılmasını sağlaması gerekirdi. 28 Şubat2011 tarihli listede ismimin çıkmaması üzerine ben de iş bu davayı açmakdurumunda kaldım.

Açıklamaya çalıştığım nedenlerden dolayıyasalara aykırı davranarak adıma tahakkuk etmiş bir paranın tarafımaödenmemesine neden olan ve gerekli düzeltme işlemlerini yapmayan davalıidarenin bu işlemi İnsan Hakları ve Hürriyetlerinin Korunmasına Dair AvrupaSözleşmesi’nin Ek 1 Nolu protokolünün 1. maddesi ve Anayasa’nın 35. maddesi ilegüvence altına alınan mülkiyet hakkını da ihlal etmektedir. Bu nedenle sözkonusu işlemin iptali ile hak ettiğim KEY’in temettüsü ile beraber yasal faiziylebirlikte hesaplanıp tarafıma ödenmesi gerekmektedir. Anayasanın 125. maddesiuyarınca idarenin sebep olduğu zararları karşılaması gerektiğinden, davamınkabul edilmesi gerekmektedir.

HUKUKSAL SEBEPLER: Anayasa, AİHS, İYUK ve ilgilimevzuat

 DELİLLER: 28/02/2011 tarihli Mükerrer ResmiGazete, başvuru dilekçem ve diğer deliller.

 İSTEM SONUCU: Dava konusu işlemin iptaledilmesine, hak ettiğim konut edindirme yardımının temettüsü ile beraber yasalfaizi ile birlikte ödenmesine, yargılama harç ve giderlerinin davalı idareüzerine bırakılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. …/…/2011

Davacı

AD_SOYAD

                                                                                                                                                             İMZA

Ek: (Varsa) Hizmet Cetveli

Ödemesi çıkmayıp dilekçe ile başvuranlar için dava dilekçesi.

Ödemesi eksik çıkıp dilekçe ile başvuranlar için dava dilekçesi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER