NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

4.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ SONUÇ BİLDİRGESİ | Tarım Orkam Sen
Pazar, Mayıs 19, 2024
Ana SayfaGenel Merkez Haberler4.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ SONUÇ BİLDİRGESİ

4.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ SONUÇ BİLDİRGESİ

TARIM ORKAM-SEN 4. OLAĞAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Sendikamız Tarım Orkam-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde Ankara’da TODAİE konferans salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını eski Genel Başkanlarımızdan Mihdi PERİNÇEK’ in yaptığı kongrede KESK Genel Başkanı Döndü TAKA ÇINAR,Eğitimsen Genel Sekreteri Mehmet BOZGEYİK, SES MYK üyesi Şükran DOĞAN veTürkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim YETKİN ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği Genel Başkanı Hasan KÜÇÜKBABACIK katılımlarıyla kongremizi onurlandırdılar.

Kongremiz, Ortadoğu ülkelerinden, kuzey Afrika ülkelerine kadar sıçrayan geniş bir coğrafyada diktatörlüklere karşı başlayan demokrasi ve özgürlük talepli halk isyanlarının ezilenler cephesinde yarattığı moralle toplandı.

  1. Olağan Genel Kurulumuzu Dünyada ve ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirdik.Emperyalist ABD’nin bölgeyi işgal ettiği, sendikal alanda bir tıkanıklığın yaşandığı,Türkiye’nin ciddi bir siyasal kaos aralığından geçtiği, emekçilerin haklarının her geçen gün daha fazla geriye çekildiği bir süreçte gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuz sorunların doğru ele alınması bakımından oldukça önemlidir.Örgütsel işleyiş, demokratik eylem çizgisi,düzene alternatif olma, demokratik hak ve özgürlük taleplerini büyütme,emekçilerin temel haklarını geliştirip korumada ciddi bir tıkanmayı yaşayan sendikal hareketin sorunlarının çözümü toplumsal gelişmelerden bağımsız değerlendirilemez.

 Son otuz yıla damgasını vuran küreselleşme politikaları ve 2008 yılında patlak veren kapitalist kriz toplumsal eşitsizliği artırmıştır. Bunun doğal sonucu olarak egemenlerce ilan edilen Yeni Dünya Düzeni iflas etmiştir. Bu dönem boyunca eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye kadar tüm kamu hizmetleri özelleştirilmiş, çalışma yaşamı esnek ve kuralsızlaştırılmıştır. Güvencesiz istihdam temel istihdam biçimi haline getirilerek, geçtiğimiz aylarda meclisten geçen torba yasayla da kamu emekçilerinin iş güvencesi hedef haline gelmiştir. AKP hükümetinin uyguladığı emek düşmanı politikalar sonucu işsizlik oranı cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, ülkemizdeki dolar milyarderleri son yıllarda sürekli artmıştır.

Kadınlara yönelik artarak devam eden sömürü, şiddet, baskı, taciz ve tecavüz kaygı verici boyutlara gelmiştir. Ataerkil yapı, doğa ve insan üzerindeki sınırsız arzu ve yıkımları insanlığı ve özellikle kadınları ve çocukları olumsuz yönde etkilemektedir.Toplumsal mücadelede direnme ile örgütlenen kadınlar insani hakları ve özgürlükleri için ciddi bedeller ödemiş ve tarih sahnesinde çok önemli bir yolalmıştır. Türkiye’de kadınlar hemen her gün cinsel şiddet, taciz ya da tecavüze uğrayıp, katledilirken, yaygın medyada bu taciz, tecavüz, şiddet ve katliam haberlerini sıradan vakalar olarak sayfalarına taşıyor. Özellikle son dönemlerde artarak yaygınlaşan kadın katliamlarına karşı yetkililerin sessizliği ise yaşananlara ayrı bir boyut kazandırıyor.

Kongremiz tarımın çökertilmesinden, çevrenin yağmalanmasına ve ormanlarımızın talan edilmesine kadar alanımızdaki gelişmelere de dikkat çekmiştir.  Suyumuza, toprağımıza, ormanlarımıza,tarihsel ve kültürel varlıklarımıza yönelik saldırı politikalarının arttığının altını çizmiştir.

AKP hükümeti ‘ileri demokrasi’ söylemlerine rağmen demokrasi ve özgürlükler alanında da darbe dönemlerini aratmayan uygulamalar yapmaktadır. Yargı üzerindeki hegemonyasını muhalif kesimlere yönelik düzemece davalarla gözaltı, tutuklama baskısına çevirmiştir. Hükümet çözüm bekleyen temel sorunları siyasal istismar konusu yaparak, toplumsal gerilimi artırmaktadır. Kürt sorununun çözümünü aile imamlığına, alevi yurttaşların taleplerini ise diyanete bağlanmaya indirgeyen siyasal iktidar, demokratik anayasa talebini ise istismar ederek genel seçim sonrası iktidar olmasına bağlamıştır.

  1. Olağan Genel Kurulumuzda geride bıraktığımız dönemdeki çalışmalarımız da değerlendirilmiş ve bu değerlendirmeler ışığında önümüzdeki döneme dairde önerilerde bulunulmuştur.Kongremiz aşağıdaki kararları almıştır;
  • İşkolumuzdaki 4-B, 4-C, taşeron vb. sözleşmeli olarak çalışan emekçilerin kadrolu istihdam edilmeleri için faaliyet sürdürme,
  • Tarım, çevre ve orman işkolu emekçilerinin ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve demokratik bir çalışma yaşamı için mücadele örgütleme,
  • Tarımın yeniden canlandırılması, ormanlarımızın ve çevrenin yağmalanmasının ve tahribatın durdurulması için ortak mücadelenin örgütlenmesi,
  • Kamu hizmetinin kamu eliyle, eşit, nitelikli ve çok dilli verilmesini savunma,
  • Son dönemlerde giderek artan kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz karşısında tutum alma,
  • Başta demokratik bir anayasa ve kürt sorununun demokratik ve barışçı yollardan çözümü olmak üzere, ülkenin demokratikleşmesi için çalışmalar yapmak,

Kararlarını almıştır.

Kongremiz; sendikaların herşeyden önce toplumsal mücadelenin de araçlarından biri olduğunun altını çizmiştir. Öncelikle devlet dışı bir anlayışa, zihniyete, kültüre, geleneğe,mücadele deneyim ve pratik mirasına dayanmak gerekiyor. Sendikal hareket, emeğintarihsel, toplumsal gerçekliği, özgürlük demokrasi ve emek mücadelesi ile bütünlüklü ele alınmalıdır. Doğa ileinsanı ve cinsler arasındaki temel çelişkileri demokratik ve özgürlükçü temelde çözmek, Sınıf, cins, ekoloji, temel hak ve özgürlükler ile doğrudan ilgilenmek,çözüm üretmek durumundadır.

Kongremiz sendikal sorumluluklarımızın arttığının bilinciyle önümüzdeki dönem daha etkin, kararlı bir örgütlenme ve mücadele iradesi ortaya çıkartmıştır.

   

   TARIM ORKAM-SEN

  1. OLAĞAN GENEL KURULU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER