Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGenel Merkez Haberler632 SAYILI KHK'DA KAPSAM DIŞI BIRAKILANLARIN KADROYA ALINMASI İÇİN KURUMLARINA VERECEKLERİ DİLEKÇE...

632 SAYILI KHK’DA KAPSAM DIŞI BIRAKILANLARIN KADROYA ALINMASI İÇİN KURUMLARINA VERECEKLERİ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

…………………………………………………………….   (Çalışılan Kurum)

MÜDÜRLÜĞÜ’NE/BAŞKANLIĞI’NA

BAŞVURAN                        : ………………………..  (İsim, Soyisim, Adres)

KONU                                  : Kadroya alınma talebi

………… (işe başlama tarihi) tarihinden itibaren …………………. ‘da (kurumun/işletmenin adı) …………. (hangi yasaya göre istihdam ediliyorsa)Yasa kapsamında istidam edilmekteyim.

04.06.2011 tarih ve 27954 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurları Kanununun 4’ncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması amacıyla Devlet Memurları Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile memur kadrosuna geçiş hakkı tanınmıştır.

657 sayılı Kanunun Geçici 37.maddesinde;

“Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez vetaşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın ve yahaftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yüksek öğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, 4 üncü maddenin(B) fıkrası ve 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında…”  şeklinde yararlanıcılar sayıldıktan sonra süresi içerisinde başvuranların atanacağı düzenlenmiştir.

Bu düzenleme; Anayasa’nın 2. maddesindeifadesini bulan, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği, yanisosyal devleti gerçekleştirme amacına aykırıdır. Yine devletin temel amaç ve görevlerini belirleyen 5. maddesindeki ‘kişinin temel hak ve hürriyetlerini,sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırma’ görevi ihlal edilmektedir.Anayasanın ‘Çalışma hakkı ve ödevi’ başlığı altındaki 49. maddesinin ikinci fıkrasında vurgulanan ‘Devlet, çalışanları korumak için gerekli tedbirleri alır’ biçimindedir. Buna rağmen, yapılan düzenlemenin sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlarla sınırlı tutulması anayasanın yukarıda sıraladığım bağlayıcı hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle benim gibi ………..(hangi yasaya göre istihdam ediliyorsa) yasa kapsamında istihdam edilen personelin düzenleme dışında bırakılması işleminin hiçbir kabul edilebilir tarafı bulunmamaktadır.

Kadro atamamın yapılmasının anayasal bir hak olduğu düşüncesi ve aksi uygulamanın T.C Anayasası 10. Maddesi’ne ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu inancıyla ilan edilen süre içerisinde başvurumu yapıyorum.

 “…Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca…” atama yapılır düzenlemesi esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4.maddesinin A fıkrasına atamamın yapılmasını ve Kanun hükümlerinin tarafıma uygulanmasını arz ederim.

                                                                                                                              İsim/Soyisim

İMZA TARİH

Adres:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER

engage in videoATL@LAD Gm3: Mattingly upon Puigutes effect inside NLDS