NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

İSTANBUL İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDE MOBBİNG UYGULAMASI | Tarım Orkam Sen
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerİSTANBUL İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDE MOBBİNG UYGULAMASI

İSTANBUL İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDE MOBBİNG UYGULAMASI

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğün’ de çalışan Şube Başkanımız Şenay ELHÜSEYNİ, Müdür Yardımcısı Hamit KURTULUŞ’ un sözlü ve fiili saldırısına uğramıştır. Üyelerimizin ve çalışanların mağdur olduğu bir uygulamadan kaynaklı çözüm için çaba sarfeden Şube Başkanımız bahse konu sorunu görüşmek için randevu talep ettiği Müdür Yardımcısı Hamit KURTULUŞ’ tan günlerce yanıt alamamıştır. Bu süreç içerisinde İl Müdürü ve diğer ilgililerle görüşmeler yapan ve soruna çalışanların mağduriyetini önleyen bir çözüm geliştiren Şube Başkanımız Şenay ELHÜSEYNİ, 21 Haziran 2011 tarihinde öğle saatlerinde iş yeri girişinde görüşme talebine günlerdir yanıt vermeyen Müdür Yardımcısı Hamit KURTULUŞ ile tesadüfen karşılaştığı esnada bilgi vermek amacıyla konuşmayı dener. Ancak ilgili Müdür Yardımcısı Şube Başkanımızı dinlemek yerine önce sözlü ardından fiili saldırıya geçer. Kendisinin saldırdığı yetmezmiş gibi şoförüne ve özel güvenlik görevlilerinede saldırı emri verir. Tüm çalışanların gözleri önünde cereyan eden olayda Müdür yardımcısı etraftakilerin müdahalesiyle oradan güçlükle uzaklaştırılır.

Kamu görevi yürüten ve görev ve sorumlulukları yasalarla tarif edilen Müdür Yardımcısı Hamit KURTULUŞ’ un aynı zamanda bir kadın olan Şube Başkanımıza yönelik davranışları kabul edilemezdir. Verilen mücadeleler sonucu hukuksal alanda artık suç sayılan, aynı zamanda Başbakanlığın 19 Mart 2011 tarihinde 27879 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘İşyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) önlenmesi’ konulu genelgesine rağmen Müdür yardımcısının Şube Başkanımıza mobbing uygulaması enhafif tabirle görevini kötüye kullanması anlamına gelmektedir. Yasaları ve ilgili genelgeyi hiçe saymasının yanında, insanlığın biriktirerek bugünlere getirdiği ve toplumda oluşmuş genel insani ve ahlaki değerlerleri de hiçe sayan bir durumdur ve oldukça kaygı vericidir. Bu durumun aynı zamanda çalışanların sorunlarına çözüm üretme girişiminden dolayı sendikal faaliyeti de engelleyen bir tutum olduğunu düşünüyoruz.

Müdür Yardımcısının bu tutumunun son zamanlarda siyasal iktidar ve bizzat onun başı tarafından geliştirilen şiddet, saldırı ve biat ve itaat ettirme politikalarının bir parçası olduğu da açıktır. O da gücünü ve cesaretini oluşturulmaya çalıştırılan bu toplumsal iklimden almaktadır. Ancak bu çabaların sonuç vermeyeceğini görmeleri için geriye dönüp bakmalarını öneririz. 20 yıllık sendikal hak ve özgürlükler mücadelemiz bu saldırıların boşa çıkartıldığı yüzlerce örnekle doludur. Kapı kulu zihniyeti yıkılmıştır artık, karşılarında örgütlü emekçiler bulunmaktadır.

Yasaları,Başbakanlık genelgesini, aynı zamanda genel insani ve ahlaki değerleri hiçe sayan Müdür yardımcısı Hamit KURTULUŞ’ u davranışlarından dolayı kınıyoruz. Bu mobbing uygulamasının hukuki ve idari yollardan peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. 24 Haziran 2011

 

                 TARIM ORKAM-SEN

                                                                 GENEL MERKEZİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER