NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

4.DÖNEM 1.BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ | Tarım Orkam Sen
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGenel Merkez Haberler4.DÖNEM 1.BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

4.DÖNEM 1.BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

  1. DÖNEM I. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ
  2. dönem I. Başkanlar kurulumuz 23 Temmuz 2011 günü Merkez Yönetim Kurulumuz ve 13 Şubemizin katılımıyla Ankara’da toplandı. Toplantıya İzmit, Van ve Mersin şubelerimiz mazeretleri nedeniyle katılamadılar.

Siyasal ve sendikal alandaki gelişmeleri değerlendiren kurulumuz, önümüzdeki sonbahar dönemine aitte örgütlenme programı tartışması sürdürmüştür. AKP hükümetinin ‘ustalık dönemi’ diye tarif ettiği önümüzdeki dönem emek ve demokrasi güçlerine yönelik saldırıların artacağı bilinmektedir.Çalışma yaşamının esnekleştirilmesi, bölgesel asgari ücret ve özel istihdam büroları uygulamaları, kamu emekçilerinin iş ve gelir güvencesinin kaldırılması, kıdem tazminatlarının fona devredilmesi gibi işçi ve emekçilere yönelik hak gasplarının sonbaharda mecliste görüşüleceği kamuoyunda tartışılmaktadır. Ayrıca kamunun yeniden yapılandırılması adı altında kurulan yeni bakanlıklar ile de kamunun tasfiyesinde yeni bir adım daha atılmıştır.Yeni kurulan bakanlıklarda ne tür idari düzenlemelerin yapılacağı belirsizliğini korurken, çalışanlar da endişeli bir bekleyiş içerisindedir.  Yeni kurulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tarımsal üretimden ve üretici köylülükten çoktan kopmuş olan Bakanlık Gıda tekellerinin emrine verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile suyun ticarileştirilmesi ve Orman alanlarının yağmalanması için var olan kısmi engellerde tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Yine alanımızda yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de çevrenin yağmalanması,kentsel dönüşüm adı altında emekçi semtlerinin ranta açılmasını kolaylaştıran düzenlemeler yapılmıştır.

AKP hükümeti doğaya ve yaşama yönelik yok edici etkisinin artık gizlenemediği Nükleer santraller ve HES projelerindeki ısrarını devam ettirmektedir. Enerji tekellerinin sınırsız kârı uğruna ülkenin dört bir tarafı adeta abluka altına alınmıştır. En son Kütahya Gümüşköy’de siyanürle gümüş üretimi yapan bir şirketin atık su havuzlarında meydana gelen yıkılma sonrası yaşananlar, doğamızı ve yaşam alanlarımızı bekleyen tehlikeyi de gözler önüne sermektedir.

AKP iktidarı döneminde kadınların hakları dahada budanmış ve son zamanlarda gelişen kadın katliamlarına karşı sessiz kalınmıştır. Bu süreçte gelişen olaylara karşı hükümet tam tersi Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adı altında sadece bu bakanlığa sıkıştırmış durumdadır.Türkiye de yaşanan kadın sorunlarına karşı geçmişte ve günümüzde hiçbir adım atılmamış. Kamu kaynaklarının sermaye değil, emekçilere, kadınlara aktarılması için taleplerimiz etrafında örgütlenme ve mücadele etmekten başka çıkar yol bulunmamaktadır. Hiçbir hak, tepside sunulmadı kadınlara; sahip oldukları ne varsa, 150-200 yıllık mücadeleleriyle kazandılar. Bu  hak ve hukuksuzluğa karşı bu mücadele devam edecektir.

AKP hükümeti bir taraftan ‘ileri demokrasi’ nutukları atarken, gerçekte darbe dönemlerinde bile olmayan ‘ileri faşizm’ uygulamalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Hak arayan tüm toplumsal kesimlere yönelik baskı,sürgün, gözaltı, tutuklama, azgın bir polis şiddeti ve uydurma davalarla tüm toplumu sindirme girişimleri sürdürülmektedir. Bizzat Başbakanın kendisi tarafından kullanılan şiddet, ötekileştirme ve şoven dilden vazife çıkaranlar ülkeyiyeni bir kaosa doğru sürüklemektedirler. Kürt sorununun demokratik ve barışçı yollardan çözümü konusunda irade gösteremeyen hükümetin savaşı ve şiddeti tek çözüm yolu görme yaklaşımı toplumsal gerilimi tetiklemekte ve bir arada kardeşçe yaşama duygusunu zayıflatmaktadır.

Başkanlar kurulumuz yukarıda ana hatlarıyla değindiğimiz tespitlerin yanı sıra sendikal süreç ve önümüzdeki dönem örgütlenme ve mücadele programı çerçevesinde de bir tartışma yürütmüştür.

Başkanlar kurulumuz ;

  • 12 Eylül’de gerçekleştirilen referandum sonrası kamu emekçilerinin zaten uluslararası sözleşmelerden kaynaklı var olan Toplu Sözleşme yapma hakkı anayasal güvenceye kavuşturulmuştur. Ancak hükümet tarafından nasıl bir toplu sözleşme düzeni olacağına dair bir düzenleme yapılmamıştır. Sendikamız ve KESK bu sürece müdahil olmalıdır. Yeni düzenlemede yer alacağı söylenen ‘Dayanışma aidatına’karşı çıkılmalı, güçlü eylem ve etkinliklerle kamu emekçilerinin lehine bir düzenleme yapılması için müdahil olunmalı.
  • AKP hükümetinin önümüzdeki günlerde gündeme getireceği emeğin haklarına yönelik saldırılarına ve muhalif toplumsal kesimlere yönelik sürdürdüğü baskı politikalarına karşı, diğer ezilen toplumsal kesimlerle birlikte hak alıcı eylemler örgütlemeliyiz.
  • Önümüzdeki dönem kitlelerden kopuk rutin eylemlilikler yerine, yerelin de sorunlarını ve özgünlüğünü sürece katan kitlesel eylemlilikler gerçekleştirilmelidir.
  • Ülkenin dört bir tarafında ortaya çıkan çevre sorunlarına ilişkin daha fazla refleks göstermeli, bu alandaki örgütlü demokratik kitle örgütleri ve yerel çevre hareketleriyle bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz.
  • Sendikamız başta yöneticilerimiz ve temsilcilerimize yönelik olmak üzere, güncel sendikal konularda bölgesel, merkezi ya da yerel eğitim programları planlanmalıdır.
  • Son dönemlerde giderek artan linçlere, şoven ve milliyetçi saldırılara karşı,demokrasi, barış ve kardeşliğin sesini yükseltecek eylem ve etkinlikler gerçekleştirmeliyiz.
  • Önümüzdeki dönem gerek çalışma yaşamında yaşanan gelişmeler, gerekse de ülkenin gidişatı açısından örgütlenme olanaklarımızın genişlediği ortadadır. Eylül ayından başlayarak iş yeri merkezli bir örgütlenme kampanyası yapılmalıdır.

Kararlarını almıştır.

Başkanlar kurulumuz aldığımız kararları hayata geçirme noktasında fikir ve irade birliği içerisinde sonlanmıştır.

          TARIM ORKAM-SEN

  1. DÖNEM I. BAŞKANLAR KURULU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER