NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

4-B’Lİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜK! | Tarım Orkam Sen
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGenel Merkez Haberler4-B’Lİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜK!

4-B’Lİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜK!

Genel Başkanımız Metin VURANOK veGenel Sekreterimiz Atila İREY 12 Ağustos 2011 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin EKİNCİ ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede 632 sayılı KHK ile Sözleşmeli Pozisyondan kadroya atanan 4-B’li çalışanların ve 25 Mayıs 2011 tarihinde ataması yapılıp ta 4 Haziran 2011 tarihinden sonra sözleşmeleri imzalanan ve kadroya geçirilmeyen 4-B’lilerin sorunları iletildi.

Personel Genel Müdürlüğünün 02.08.2011 tarih ve 588 sayılı oluruyla atamaların vizeli köylere yapılmasının hukuki ve yasal olmadığı, ayrıca 25 Mayıs’ta atamaları yapılan ve 4 Haziran 2011 tarihinden sonra sözleşme imzalayanların da kadro hakkından mahrum bırakılmalarının eşitlik ilkesine aykırı olduğu görüşmede ifade edilmiştir.

Artık 657 sayılı DMK’nun 4 Amaddesine göre istihdam edilecek olan TARGEL projesi kapsamında çalışan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerin İl ve İlçe Müdürleri tarafından köylerde ikamet etmeye zorlanmalarının 657 sayılı DMK’na, 632 sayılı KHK’ye ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilat ve görevleri hakkındaki 639 sayılı KHK’ye aykırı olduğu vurgulanmıştır.

Ayrıca 25 Mayıs 2011 tarihinde atamaları yapılan 2000 4-B linin çok azı 4 Haziran 2011 tarihinden önce sözleşme imzalayarak kadro hakkından faydalanabildi. Aynı kapsamda atamaları yapılanlara farklı uygulama yapılmasının da kabul edilemez ve bu haksızlığında bir an önce düzeltilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

Görüşmede Personel Genel Müdürü tarafından aktardığımız konularda çalışma yapabilecekleri ifade edildi. Yasalara ve hukuka uymayan tüm bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesi tarafımızdan ifade edildi. Ayrıca sendika olarak yazılı olarak ta müracatta bulunduk.

Tarım Orkam-Sen olarak; üyelerimizin ve tüm çalışanların hak gasplarının karşısında duracağımız ve sonuç alıncaya kadar da takipçisi olacağımız kamuoyuna duyurulur.

12 Ağustos 2011

TARIM ORKAM-SEN

  GENEL MERKEZİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER