NBA Jersey Sale Top Player Jersey Jacob deGrom Jersey Shop By Team Jersey Jose Altuve Jersey Manny Machado Jersey Mookie Betts Jersey St. Louis Cardinals Jersey Freddie Freeman Jersey Toronto Blue Jays Jersey Yadier Molina Jersey Javier Baez Jersey Cody Bellinger Jersey Boston Red Sox Jersey Milwaukee Brewers Jersey Cody Bellinger Jersey Seattle Mariners Jersey Jacob deGrom Jersey Boston Red Sox Jersey Washington Nationals Jersey San Francisco Giants Jersey Jacob deGrom Jersey Los Angeles Dodgers Jersey Jose Altuve Jersey Cleveland Indians Jersey Minnesota Twins Jersey Chicago Cubs Jersey Oakland Athletics Jersey New York Yankees Jersey Milwaukee Brewers Jersey Bryce Harper Jersey

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDA 4-B’LİLERE KADRO ALDATMACASI! | Tarım Orkam Sen
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGenel Merkez HaberlerGIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDA 4-B’LİLERE KADRO ALDATMACASI!

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDA 4-B’LİLERE KADRO ALDATMACASI!

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDA 4-B’LİLERE KADRO ALDATMACASI!

AKP hükümeti 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçim öncesi çıkarttığı 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4-B statüsünde ve 4924 sayılı kanun uyarınca sözleşmeli çalışan personelleri şartsız kadroya alınacağını hükme bağlamıştı. Seçimlere kısa bir süre önce yapılan düzenlemenin bir seçim yatırımı olduğu ve bir lütufmuş gibi sunulduğunu o süreçte de ifade etmiştik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki 4-B’lilerin kadroya geçirilmesinde yaşananlar bu tespitimizi bir kez daha kanıtlar niteliktedir.

Personel Genel Müdürlüğünün 02.08.2011 tarih ve 588 sayılı atama oluruyla Tarımsal Yayımı Geliştirme (TARGEL) projesi kapsamında görev yapan 5000’e yakın 4-B’liye adeta kadro veriliyormuş gibi gösterilmiştir. Atama olurunda yeni görev yerleri olarak vizeli köylere atamaları yapılmıştır. Bakanlığın taşra teşkilatı şemasında en küçük birim olarak Bakanlık İlçe Müdürlüğü olarak tanımlanmasına rağmen, vizeli köylere atamalarının yapılması 657 sayılı DMK’ya, 639 sayılı KHK’ya aykırı olduğu açıktır. Ayrıca, BİMER’in (Başbakanlık İletişim Merkezi) 11,08,2011 tarih ve 727385 numaralı yazısında “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İl ve İlçelerde birimleri mevcuttur. Köylerde herhangi bir birimi yoktur.” Denmesine karşın bu yaşananlar akıllara “Vizontele” isimli filmde kütüphanesi olmayan ilçeye kütüphane müdürü ataması yapılmasını getirmektedir.

Çalışma esasları, tayin ve özlük hakları bakımından artık 4-A’lı olan TARGEL çalışanlarına ne denecektir şimdi? Yoksa Bakanlıkta Özde kadrolu – sözde kadrolu uygulaması mı başlamıştır. Bu kapsamda kadroya geçen bir çalışan başka bir İl’e tayin istediğinde ne olacak peki, o İl’de boş köy mü aranacak? Bu soruları çoğaltmamız mümkün ama mevcut yasal düzenlemelerde cevabı maalesef yok.

Yaşanan bir diğer sorun da 25 Mayıs 2011 tarihinde atamaları yapılan ancak 4 Hazirandan önce sözleşmeleri imzalatılmayan yaklaşık 2000’e yakın 4-B’linin kadro hakkından mahrum bırakılmalarıdır. Bu kapsamda ataması yapılanların çok azı 4 Hazirandan önce sözleşmeleri imzalatılmış ve kadroya alınmışlardır. Çalışma barışını bozan haksız uygulama aynı zamanda eşitlik ilkesine de aykırıdır. Başında ifade ettiğimiz gibi 4-B’lilere kadro veriliyormuş gibi davranıldığı hissiyatını da güçlendirmektedir. 25 Mayısta atamaları yapılıyorsa eğer 4 Hazirana kadar da sözleşmeleri imzalanabilirdi ve mağduriyet ortadan kalkardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri bu hukuksuz ve haksız uygulamaları bir an önce düzeltmelidir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi köylerde hiçbir altyapısı oluşturulmadan uygulamaya çalışılan TARGEL Projesi iptal edilmelidir.

Ayrıca Bakanlıkta çalışan güvenceden mahrum olan tüm sözleşmeliler (4-B, 4-C, 4924, taşeron) kadrolu istihdam edilmelidir. Bunun önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Tarım Orkam-Sen olarak güvenceli iş güvenceli gelecek mücadelemizi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz.

TARIM ORKAM-SEN

  GENEL MERKEZİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KESK HABERLER