Bir sendika üyemize 21 Aralık grevine katılmış olması nedeniyle “kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek” suçlamaları ile verilen 1 / 8 oranındaki aylıktan kesme cezasının iptali için açtığımız davada Eskişehir 2. İdare Mahkemesi verilen disiplin cezasını haksız bularak iptal etti.
Eskişehir 2. İdare Mahkemesi vermiş olduğu kararında sendikal bir eyleme katılmış olmanın cezalandırılmayacağını ifade ederek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. Maddesine ve 87, 98 ve 151sayılı İLO sözleşmelerine atıfta bulundu.
Mahkeme, “Bu eylemle temel bir insan hakkının kullanımı gerçekleştirildiğinden” ifadesini kullanarak verilen disiplin cezasını iptal etti.